Μπροστά η ΝΔ με 14 μονάδες - Απογοητευμένοι 7 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 14 μονάδων σημειώνει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για άλλη μια φορά οι Έλληνες αναδεικνύουν ως καταλληλότερο Πρωθυπουργό… τον “Κανένα”.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το 30,5% των ψήφων, ενώ το κυβερνών κόμμα παίρνει μόλις το 16,5%.

Πρόθεση ψήφου

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης αναδεικνύουν τη Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα, ξεπερνώντας τον ΣΥΡΙΖΑ με 14 ποσοστιαίες μονάδες, χάνοντας, ωστόσο, δύο μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της του ΠΑΜΑΚ.

Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα σημείωσε αύξηση κατά 0,5% συγκριτικά με αντίστοιχη δημοσκόπηση που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο (16%). Το ποσοστό της ΝΔ ανήλθε στο 30,5% (έναντι 32%), ενώ η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα στο 7,5% (έναντι 8%).

Ακολουθούν:  ΔΗΣΥ 6,5% (από 5,5%), ΚΚΕ 6,5% (6%), Ποτάμι 2% (1,5%), ΑΝΕΛ που παραμένουν σταθεροί στο 2%, Ένωση Κεντρώων 2,5% (3%), η ΛΑΕ που παραμένει στο 1%  και η Πλεύση Ελευθερίας 2,5% (3%).

Άλλο κόμμα δηλώνει και πάλι το 6,5% και Δεν Ξέρω / Δεν Απαντώ λέει το 16% (15,5%).

Παράσταση νίκης

Συντριπτική είναι η πλειοψηφία των πολιτών που θεωρεί ότι στις επόμενες εκλογές, θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία. Το 71% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι στην Κυβέρνηση θα βρεθεί το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ μόλις το 11,5% πιστεύει ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός

Ο πρόεδρος της ΝΔ είναι με διαφορά καταλληλότερος Πρωθυπουργός για το 33,5% της κοινής γνώμης, έναντι 20% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Για άλλη μια φορά, ο “Κανένας” είναι ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός σχεδόν για τους μισούς Έλληνες.

Δημοτικότητα αρχηγών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να απολαμβάνει εξαιρετικά υψηλά ποσοστά δημοφιλίας. Προηγείται σταθερά με 31%  θετικές γνώμες με μεγάλη διαφορά του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 20%. Αίσθηση προκαλεί η άνοδος της Φώφης Γεννηματά. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης περνά πλέον στην δεύτερη θέση της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών.

Την χαμηλότερη δημοτικότητα εμφανίζει ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ωστόσο η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Η απαισιοδοξία των Ελλήνων για το μέλλον της χώρας αποτυπώνεται στη νέα δημοσκόπηση, ενώ είναι ενδεικτικό ότι οι επτά από τους δέκα που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση.