Στα πορτοκαλί η Βουλή για τη βία κατά των γυναικών

Στα πορτοκαλί θα “ντυθεί” την Παρασκευή η Βουλή, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Το κτίριο του Κοινοβουλίου θα φωταγωγηθεί κατά τις βραδινές ώρες με το χρώμα που έχει ορίσει ο ΟΗΕ για να συμβολίζει τον αγώνα ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων και θα γίνει πρεσβευτής της χώρας μας στην παγκόσμια εκστρατεία της Λευκής Κορδέλας. Μάλιστα κάλεσε τα μέλη του Προεδρείου της Βουλής ανεξαρτήτως φύλου, καθώς και τον Πρόεδρο της ειδικής μόνιμης κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ισότητας να συμμετάσχουν επίσης στην εκστρατεία αυτή.

Η Εκστρατεία της Λευκής Κορδέλας (White Ribbon Campaign), είναι μια πρωτοβουλία ανδρών, οι οποίοι δεσμεύονται να μην παραμείνουν σιωπηλοί στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών, αλλά να εργαστούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν για την εξάλειψή του. Το μήνυμά τους είναι η εξάλειψη κατά της βίας και η κατάκτηση της έμφυλης ισότητας, που βρίσκεται στον πυρήνα της προστασίας και της διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, έχει οριστεί η 25η Νοεμβρίου από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ενώ είχε ήδη καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις.