Ο "Γολγοθάς" του Πύρρου Δήμα: Διέγνωσαν στη σύζυγό του όγκο στον εγκέφαλο

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε ο Πύρρος Δήμας για τον “Γολγοθά” που ανεβαίνει η οικογένειά του, λέγοντας ότι η σύζυγός του πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο.

Ο -τέσσερις φορές- Ολυμπιονίκης που παραχώρησε συνέντευξη στην “Καθημερινή”, στην ερώτηση για τον λόγο που εγκατέλειψε την πολιτική, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν εγκατέλειψα. Απλώς δεν ψηφίστηκα. Έπεσαν τότε οι εκλογές και πάνω στο πρόβλημα της Αναστασίας (σ.σ. της συζύγου του). Στις 3 Ιανουαρίου διαγνώστηκε ο όγκος στο κεφάλι, λίγο μετά, 14 του μηνός, χειρουργήθηκε. Γλοιοβλάστωμα. Εγχειρίστηκε στην Ελλάδα. Τώρα είναι σταθερή η κατάστασή της. Δεν έφυγα από την πολιτική γιατί δεν μου άρεσε ή μετάνιωσα αλλά για προσωπικούς λόγους. Δεν θα μπορούσα να αφήσω την Αναστασία, τα παιδιά. Περάσαμε πολύ δύσκολα… εισπράξαμε πολλή αγάπη… Ο Γολγοθάς συνεχίζεται…».

Όσο για τις προτεραιότητες της ζωής του, ο Πύρρος Δήμας ήταν σαφής: «Η οικογένειά μου πάνω απ’ όλα. Η γυναίκα μου, τα παιδιά μου, η Ελένη 21 ετών κάνει μεταπτυχιακό στο Σικάγο, ο Βίκτωρ 18 χρόνων πέρασε στο Γέιλ για πολιτικές επιστήμες, η Μαρία 16 και ο Νικόλας 7. Η Μαρία κάνει κωπηλασία και την πηγαίνω στον Άγιο Κοσμά κάθε μέρα. Θέλω τα παιδιά μου να κάνουν ό,τι δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω εγώ. Κλαίω όταν τα βλέπω να προκόβουν. Αυτά είναι τα καλύτερα μετάλλιά μου. Μετά έρχεται η καριέρα…».

Ο αθλητής της άρσης βαρών ήταν εκλεγμένος βουλευτής επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2012 – 2015. Τι τον οδήγησε στην πολιτική; «Με είχε τιμήσει η χώρα. Σε αυτήν τη χώρα, θα το ξαναπώ, χρωστάω τα πάντα. Δεν ασχολήθηκα με την πολιτική για να εξαργυρώσω τα μετάλλιά μου. Ο κόσμος το βλέπει. Θεώρησα ότι μέσα από την πολιτική μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα».