Σεισμός 5 Ρίχτερ στην Καλαμάτα- Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.17 το πρωί στη νότια Πελοπόννησο σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές του νομού Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 7 χιλιόμετρα νότια της Κορώνης και το εστιακό του βάθος στα 10 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 19 χιλιόμετρα ανάμεσα στη Μεσσηνία και στο νησάκι Βενέτικο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί και ζημιές.

%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b1

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, «δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για τυχόν ζημιές από τον σεισμό», ενώ όπως πρόσθεσε, «υπήρξε μια μικρή ανησυχία στα σχολεία και οι μαθητές βγήκαν στα προαύλια».

Μιλώντας στο protothema.gr ο διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Καραστάθης Βασίλης τόνισε ότι «είναι σεισμός μεγάλου βάθους, αλλά κρατάμε κάποια επιφύλαξη για να δούμε και τις επόμενες ημέρες. Είναι λογικό να ξυπνούν μνήμες από το σεισμό του 1986, αλλά πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες για να πούμε ότι θα πρέπει να ανησυχούμε. Στη περιοχή αυτή δεν θα έλεγα ότι δεν είναι αναμενόμενοι τέτοιοι σεισμοί» και κατέληξε λέγοντας ότι «με μια μόνο δόνηση και με τα στοιχεία που έχουμε δεν μπορούμε να έχουμε σαφή εικόνα. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμα για να δούμε πως θα εξελιχθεί».