Πριμ στους οδηγούς λεωφορείων για να ελέγχουν τα εισιτήρια

Πριμ στους οδηγούς λεωφορείων για να ελέγχουν τα εισιτήρια των επιβατών, υπόσχεται να δώσει η διοίκηση των Οδικών Συγκοινωνιών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των λαθρεπιβατών. Η πρόταση της διοίκησης της ΟΣΥ εντάχθηκε στο υπό διαβούλευση κείμενο της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τους εργαζομένους ωστόσο να δηλώνουν την αντίθεσή τους.

Στο κείμενο που αποκαλύπτει το “Έθνος” αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «χορηγείται κίνητρο στους οδηγούς επί οχήματος στην περίπτωση αύξηση του εσόδου από την πώληση προϊόντων κομίστρου, σε ποσοστό 20% επί του ποσού της αύξησης εφόσον συμμετέχουν στη διαδικασία ελέγχου με χρήση για επιβίβαση μόνο της μπροστινής πόρτας του οχήματος και μέχρι του ποσού των 6 ευρώ ανά ημέρα φυσικής εργασίας και παρουσίας» και επισημαίνει ότι το κίνητρο «θα είναι ελευθέρως και μονομερώς ανακλητό από τη διοίκηση».

Από την πλευρά της η διοίκηση της ΟΣΥ υποστηρίζει ότι αυτό που θα κάνουν οι οδηγοί θα είναι συστάσεις προς τους επιβάτες ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Αναγνωστόπουλος μιλώντας στην εφημερίδα ξεκαθαρίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα βεβαιώνουν πρόστιμα. Δεν είμαστε στη λογική των “κεφαλοκυνηγών”». Οι εργαζόμενοι εκφράζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση τους, με τον γγ του Συνδικάτου Οδηγών Κώστας Σιορίκης να δηλώνει ότι «η συγκεκριμένη σύμβαση έχει απορριφθεί από το ΔΣ του Συνδικάτου. Οι οδηγοί δεν είναι πολυμηχανήματα να κάνουν τα πάντα».