Ριπές Βέμπερ κατά Τσίπρα, Ολάντ, Ρέντσι

Επίθεση σε υψηλούς τόνους εξαπέλυσε κατά του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο Γερμανός ευρωβουλευτής Μάνφρεντ Βέμπερ, πρόεδρος της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωβουλή, με αφορμή τη σημερινή σύγκληση της Συνόδου Κορυφής των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ στην Αθήνα.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Βέμπερ με γραπτή δήλωσή του, κατηγορεί τον έλληνα Πρωθυπουργό ότι με την πρωτοβουλία πραγματοποίησης της συνόδου προσπαθεί να διαιρέσει την Ευρώπη.

Από τα βέλη του δεν ξέφυγαν ούτε οι ηγέτες της Γαλλίας και της Ιταλίας, Φρανσουά Ολάντ και Ματέο Ρέντσι που παρευρέθηκαν στη σύνοδο, τους οποίους κατηγορεί για ανευθυνότητα, διατυπώνοντας το αιχμηρό σχόλιο ότι “επιτρέπουν στον κ. Τσίπρα να τους χειραγωγήσει”.

Συγκεκριμένα, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε από τις Βρυξέλλες ο Βέμπερ αναφέρει:

«O πρωθυπουργός κ. Τσίπρας κάνει πάλι τα συνηθισμένα του κόλπα. Αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη τώρα είναι ενότητα και σίγουρα όχι νέες προσπάθειες διαίρεσης. Τα αιτήματα της Αθήνας οδηγούν στο πουθενά. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ξεκινήσει από την πλήρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε. Το γεγονός ότι ο Προέδρος Ολάντ -πιθανώς για λόγους εσωτερικής πολιτικής- και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ρέντσι επιτρέπουν στον κ. Τσίπρα να τους χειραγωγήσει δεν είναι πραγματικά ένα σημάδι ευθύνης».