Θυροκολλήθηκαν στη ΓΓΕΕ τα ασφαλιστικά μέτρα από STAR, Alpha, ΑΝΤ1, Mega, ΣΚΑΪ

Συνολικά εννέα αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων θυροκολλήθηκαν στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία της δημοπρασίας που άρχισε χθες το πρωί.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΣΚΑΪ κατά της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και των τεσσάρων νέων σχημάτων που συμμετέχουν στην διαδικασία. Θυροκολλήθηκαν επίσης η αίτηση του Star κατά της συμμετοχής του εργολάβου Καλογρίτσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, του Alpha εναντίον άλλων υποψήφιων σχημάτων, του ANT1 εναντίον του σχήματος Σαββίδη, αλλά του MEGA κατά της όλης διαδικασίας.

Ακριβώς 24 ώρες μετά την έναρξη της διαδικασίας για την δημοπράτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, δικαστικός κλητήρας θυροκόλλησε – καθώς δεν εμφανίστηκε αρμόδιος υπάλληλος της Γραμματείας για να τον παραλάβει- φάκελο με έγγραφα αίτησης ασφαλιστικών μέτρων του τηλεοπτικού σταθμού STAR.

Πρόκειται για κοινοποίηση στη ΓΓΕΕ της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά της συμμετοχής στη δημοπρασία του επιχειρηματία Καλογρίτσα, η οποία έχει κατατεθεί στο ΣτΕ στις 19 Αυγούστου και επιδόθηκε σήμερα, τελευταία ημέρα της διορίας επίδοσης των σχετικών δικογράφων

Δημοπρασία - τηλεοπτικές άδειες - ασφαλιστικά μέτρα - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

Με την αίτηση του STAR ζητείται να ακυρωθεί η συμμετοχή Καλογρίτσα στον διαγωνισμό, καθώς στο καταστατικό της εταιρίας του περιγράφονται και άλλοι σκοποί και όχι αποκλειστικά η λειτουργία ΜΜΕ, όπως ορίζεται στη σχετική προκήρυξη του διαγωνισμού για τις άδειες.

Δημοπρασία - τηλεοπτικές άδειες - ασφαλιστικά μέτρα - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

Λίγο μετά τις 10 το πρωί ακολούθησε η θυροκόλληση ασφαλιστικών μέτρων και του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA. Μερικά λεπτά αργότερα, αστυνομικός πήγε στο σημείο και παρέλαβε τους φακέλους. Τα ασφαλιστικά μέτρα από το κανάλι της Κάντζας αφορούν τη συμμετοχή στον διαγωνισμό του καναλιού «Ε» (σ.σ. δεν συμμετέχει στη διαδικασία καθώς υπήρξε πρόβλημα με την εγγυητική του επιστολή), της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα με το σκεπτικό ότι ενώ στην προκήρυξη για το διαγωνισμό αναφέρεται ότι οι εταιρείες πρέπει να έχουν αποκλειστικό αντικείμενο την παροχή ραδιοτηλεπτικων υπηρεσιών στο καταστατικό της γίνεται αναφορά και σε άλλους σκοπούς όπως εκδόσεις, της εταιρείας Dimera του Ιβάν Σαββίδη, του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εταιρείας ALTER EGO.

Ο τρίτος φάκελος με ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκε λίγο μετά τις 11:30 από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 κατά της εταιρείας DIMERA συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη και λίγα λεπτά αργότερα θυροκολλήθηκαν και τα ασφαλιστικά μέτρα του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.