Τραγωδία στην Αίγινα: Τέσσερις νεκροί, πέντε τραυματίες από σύγκρουση σκαφών (upd-vid)

Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον πέντε τραυματίες οι δύο σοβαρά είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του δυστυχήματος νοτιοδυτικά της Αίγινας, όπου ταχύπλοο εμβόλισε επιβατηγό τουριστικό σκάφος με παραθεριστές. Το τέταρτο άτομο εντοπίστηκε νεκρό, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Λιμενικό, σε βάθος 20 μέτρων στην περιοχή όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα.

Αυτήν την ώρα βρατραχάνθρωποι του Λιμενικού προσπαθούν να ανασύρουν τη σορό του άτυχου άνδρα, ενώ παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο ταχύπλοο σκάφος που εμβόλισε τη λάντζα με τους παραθεριστές, επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία έχουν οδηγηθεί στο Λιμεναρχείο Αίγινας, αλλά δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη ποιός ήταν ο κυβερνήτης.

Στην πύλη Ε9, στο λιμάνι του Πειραιά, διακομίσθηκαν τέσσερις εκ των πέντε τραυματιών ενώ η 29χρονη που βρίσκεται σε κρισιμότερη κατάσταση (έχει υποστεί μερικό ακρωτηριασμό) μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ για επανασυγκόλληση άκρου. Άλλοι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, ενώ ο πέμπτος τραυματίας, που είναι αστυνομικός, θα μεταφερθεί για νοσηλεία στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου σκάφους που εμβόλισε τη βάρκα με τους παραθεριστές στην Αίγινα και οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο Αίγινας, που διενεργεί προανάκριση, στο πλαίσιο της οποίας θα διευκρινισθεί εάν ο ίδιος ήταν και κυβερνήτης του ταχύπλοου. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στη λάντζα επέβαιναν συνολικά -μαζί με τον χειριστή που έχασε τη ζωή του 25 άτομα, εκ των οποίων τα εικοσιένα διασώθηκαν με τους τραυματίες να μεταφέρονται στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, σε ετοιμότητα έχουν τεθεί τα στρατιωτικά νοσοκομεία για την περίθαλψη των τραυματιών, μετά από σχετική εντολή του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνου Καμμένου. Στην Αίγινα μετέβη ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας. Εν τω μεταξύ στην εν εξελίξει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετείχε και ένα ελικόπτερο  S-70B Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού.

aig-per

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η μεγάλη βάρκα (σ.σ. λάντζα) είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή, όπου μετέφερε περίπου 20 παραθεριστές για να κάνουν το μπάνιο τους. Στο ενδιάμεσο, όμως, ταχύπλοο σκάφος, άγνωστο για ποιο λόγο, εμβόλισε τη λάντζα, η οποία βυθίστηκε και όλοι οι επιβάτες βρέθηκαν στη θάλασσα.

Πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν ότι νεκροί είναι ο χειριστής της λάντζας, ένα παιδάκι 9 ετών και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά, και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού.

aig-per-1

Επιτόπου έσπευσαν τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού καθώς και αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα για να βοηθήσουν τους ναυαγούς. Η επιχείρηση για την περισυλλογή επιβαινόντων στην οποία συμμετέχει και ένα ελικόπτερο, ολοκληρώθηκε ενώ ο καιρός στην περιοχή είναι καλός.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το Λιμενικό, τις οποίες μεταδίδει το ΑΜΠΕ, φαίνεται ότι το ταχύπλοο, που είναι 8 μέτρων, με ισχυρές μηχανές και καμπίνα, κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, έπεσε με δύναμη πάνω στη λάντζα, την έκοψε στη μέση και την ανέτρεψε. Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Λιμεναρχείο Αίγινας.