Θρηνεί η Ροδόπη για τον 18χρονο ήρωα - Θυσιάστηκε για να σώσει την αδελφή του

Στον Αράτο θα γίνει η κηδεία του άτυχου Χουσείν Νταϊτσίκ, ο οποίος σκοτώθηκε από τα πυρά του μακελάρη του Μονάχου, σώζοντας την αδελφή του και αναγορεύτηκε έτσι σε «ήρωα» από διεθνή ΜΜΕ, το βράδυ της Παρασκεύης.

Έδωσε την ίδια του τη ζωή για να σώσει την αδελφή του ο Έλληνας που σκοτώθηκε από τα πυρά του 18χρονου ψυχικά διαταραγμένου ενόπλου. Ο μακελάρης, έσπειρε το θάνατο την Παρασκευή έξω από το εμπορικό κέντρο του Μονάχου Olympia, αφήνοντας πίσω 9 νεκρούς και 27 τραυματίες, πριν βάλει τέλος στη ζωή του.

Όλος ο κόσμος θρηνεί για τον άδικο χαμό των αθώων αυτών ψυχών, και η Ροδόπη είναι αναστατωμένη, με το χαμό του δικού της παιδιού. Ο άτυχος Ελληνας Μουσουλμάνος από τη Ροδόπη δέχθηκε δύο σφαίρες από τον μακελάρη του Μονάχου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του 18χρονου έπαθε καρδιακή προσβολή, όταν έμαθε την τραγική είδηση.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Αράτου, Αμέτ Μεμέτ, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως “η κηδεία του άτυχου νέου θα γίνει στον Άρατο, την Τρίτη ή την Τετάρτη, οπότε και αναμένεται να μεταφερθεί η σορός του, αφού ολοκληρωθούν οι διατυπώσεις από τις γερμανικές αρχές”.

Τραγική ειρωνεία είναι πως ο νεαρός θα ταξίδευε με την οικογένειά του στον Αράτο την Τρίτη, για να επισκεφτεί τη γιαγιά του.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αράτου επισημαίνει ότι ο πατέρας του θύματος είχε υποβληθεί σε εγχείριση στην καρδιά του πριν από έξι χρόνια και η υγεία του ήταν κλονισμένη.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η είδηση πως υπάρχει Έλληνας εμταξύ των θυμάτων συγκλόνισε τη χώρα μας.

Δημοσιογράφος που μίλησε στο BBC 5 Live τον οποίο επικαλείται η Telegraph, ανέφερε ότι ο νεαρός πυροβολήθηκε δύο φορές έξω από το εστιατόριο όπου ο δράστης σκόρπισε τον θάνατο και τον πανικό.

ηρωας5

Συνεχίζοντας ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι ο 18χρονος Έλληνας έσπρωξε την αδελφή του, για να την σώσει την ώρα που ο μακελάρης πυροβολούσε αδιακρίτως. Η Telegraph τον αποκαλεί ήρωα.

ηρωασ4

Ωστόσο, δεν είναι η μόνη εφημερίδα που χρησιμοποεί αυτόν τον όρο. Η Guardians, η Daily Mail αλλά και τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ, αφιερώνουν τα πρωτοσέλιδά τους στον άτυχο Huseyin Dayicik.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας τους υπέστη καρδιακή προσβολή, όταν έμαθε για τον θάνατο του γιου του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την είδηση ότι ανάμεσα στους 9 νεκρούς στο Μόναχο κατά την ένοπλη επίθεση ενός 18χρονου βρίσκεται και ένας Έλληνας το μεσημέρι του Σαββάτου.

ηηρωας

Ο νεαρός βρισκόταν στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του για να κάνουν τις τελευταίες αγορές πριν την αναχώρηση τους για τις καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα.

Ο Χουσεΐν Νταϊτσίκ ανήκε στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και ζούσε μόνιμα στο Μόναχο με την οικογένειά του.

Η καταγωγή του, από το χωριό Άρατος της Ροδόπης.

Ο Χουσεΐν είχε γεννηθεί στη Γερμανία και ήταν τρίδυμος, με έναν αδελφό και μία αδελφή, για χάρη της οποίας θυσιάστηκε.

ηρωας1

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση “ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων.

Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», προστίθεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι η γενική πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές.

ηρωας3

Νωρίτερα ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Μόναχο είχε ανακοινώσει την είδηση μέσω Twitter.