Άμεση μετάφραση του βουλεύματος για τη Siemens διέταξε ο Άρειος Πάγος

Παραγγελία για άμεση μετάφραση του βουλεύματος για την υπόθεση της Siemens, έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο.

Ο κ. Ντογιάκος θα διαβιβάσει άμεσα το βούλευμα στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ η μετάφραση θα γίνει σε δύο γλώσσες. Παράλληλα, κατ΄εντολήν της κας Δημητρίου πρέπει να τεθεί χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της μετάφρασης έπειτα από συνεννόηση του κ. Ντογιάκου με τους αρμόδιους του Υπουργείου.

Η “αποστολή” αυτή θα εκτελεστεί από δύο μεταφραστές του ΥΠΕΞ: ο ένας θα μεταφράζει στα γερμανικά το καθαρά νομικό σκέλος του βουλεύματος και ο άλλος το υπόλοιπο που περιλαμβάνει στο ιστορικό-περιγραφικό κομμάτι.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δύο αιτήσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία για τη δίκη της Siemens η οποία έχει αναβληθεί επ΄αόριστον.

Την ίδια ώρα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Μπόμπολης, έβαλε στο αρχείο την αίτηση του πρώην στελέχους του ΟΤΕ Γιώργου Καραπλή ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία. Ο τελευταίος ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για επ’ αόριστον αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης της Siemens.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραπλής ζητούσε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου «να ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης με την οποία κηρύχθηκε άκυρη η επίδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών στους αλλοδαπούς κατηγορουμένους».

Ο κ. Μπόμπολης έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση κατά της αναβλητικής απόφασης για την υπόθεση της Siemens, καθώς έχει ειδική, πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία. Έτσι, ο εισαγγελικός λειτουργός αρχειοθέτησε την αίτηση αναίρεσης του κ. Καραπλή.