The Blame Game

Φαινομενικά τουλάχιστον, κανείς δεν είναι ευτυχής με την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης της Siemens που ανακοινώθηκε χθες.

H Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε ήδη από χθες πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, ενώ την ίδια επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, μετά από εντολή του πρωθυπουργού, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, για να της ζητήσει την επίσπευση της εκδίκασης της υπόθεσης, χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος για υποθέσεις εξαιρετικής φύσης.

Στις επικρίσεις πάντως εναντίον των χειρισμών των δικαστικών λειτουργών απάντησαν με σκληρές ανακοινώσεις τόσο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών όσο και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία έκανε λόγο “για άκρα συκοφαντία κατά της δικαιοσύνης”.

Ο πρώτος επιμένει μάλιστα, προσκομίζοντας και σχετικά έγγραφα, ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας ζήτησε ξανά και ξανά από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών την επίσπευση της μετάφρασης του βουλεύματος, η καθυστέρηση της οποίας οδήγησε τελικά στην αναβολή της δίκης.