Παρεμβάσεις σε τμήματα του οδικού δικτύου του Δήμου Ηλιούπολης από την Περιφέρεια Αττικής

Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος, για την υλοποίηση του έργου «Ασφαλτοστρώσεις Οδών Δήμου Ηλιούπολης», συνολικού προϋπολογισμού 750.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής με ποσό ύψους 600.000 ευρώ, ενώ στον προϋπολογισμό του Δήμου Ηλιούπολης αντιστοιχεί δαπάνη που ανέρχεται σε 150.000 ευρώ.

Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας με παρεμβάσεις σε οδούς του Δήμου Ηλιούπολης. Συγκεκριμένα, θα εκτελεσθούν ασφαλτικές εργασίες που περιλαμβάνουν την απόξεση του υπάρχοντος φθαρμένου ασφαλτικού τάπητα και τη διάστρωση νέου αντιολισθητικού, εργασίες ανύψωσης ή καταβιβασμού της στάθμης των φρεατίων υδροσυλλογής και επίσκεψης αγωγών ομβρίων ή ακαθάρτων καθώς και διαγραμμίσεις – αναδιαγραμμίσεις ασφαλτικού οδοστρώματος. 

Οι παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν σε τμήματα των οδών Πρωτόπαπα, Διγενή, Πατριάρχου Γρηγορίου, 2ης Μεραρχίας, Κυπρίων Ηρώων, Ηρώς Κωνσταντοπούλου, Ελευθερίου Βενιζέλου καθώς και στην Πλατεία Αεροπορίας (περιμετρικά και στη Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου – Πλατεία).

Τέλος, σημειώνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης.