Σκηνές απ' το παρελθόν στη Χίο: Ταλαιπωρία κι απογοήτευση τούρκων τουριστών στο τελωνείο

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στο Τελωνείου της Χίου, λόγω της κατάρρευσης του συστήματος ελέγχου διαβατηρίων. Οι εκατοντάδες Τούρκοι τουρίστες που επισκέφθηκαν το νησί με αφορμή τη θρησκευτική τους γιορτή -το γνωστό Μπαϊράμι – αναγκάστηκαν να περιμένουν για περισσότερες από τρεις ώρες στην ουρά, προκειμένου να θεωρήσουν τα έγγραφά τους.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αμαύρωσε την εικόνα του νησιού, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσελκύσει τουρίστες και να ανακάμψει, μετά όσα προηγήθηκαν και τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν από την προσφυγική κρίση “τσαλακώνοντας” τη διεθνή εικόνα του.

xios 2

Οι ελπίδες ότι το σύστημα θα επανέλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα αποδείχθηκαν φρούδες, με την ένταση και τον εκνευρισμό, όπως αναφέρει το politischios.gr, να δίνουν τη θέση τους, στην υπομονή και στην κατανόηση.

Τούρκοι τουρίστες ταλαιπωρημένοι κάτω από τον καυτό ήλιο, χωρίς νερό ή άλλου είδους διευκόλυνση διαμαρτύρονταν για την κατάσταση ενώ μην αντέχοντας άλλο την αναμονή, μία υπήκοος Τουρκίας κατέρρευσε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο. Μάλιστα, η οικογένειά της ειδοποίησε το γραφείο, από το οποίο θα ενοικίαζαν αυτοκίνητο, ότι θα παραλάμβανε το όχημα από τα… Επείγοντα Περιστατικά του Νοσοκομείου.

«Η χώρα μας δεν έχει ανάγκη όσα χρήματα έχετε ανάγκη εσείς, κι όμως αυτά δεν συμβαίνουν στην Τουρκία. Ζητάτε να σας στηρίξουμε, αλλά αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ είναι μεγάλο πρόβλημα για εσάς τους Έλληνες» δήλωσαν στην κάμερα του politischios.gr.

Την εικόνα των όσων τραγικών διαδραματίστηκαν στο Τελωνείο, ήρθε να συμπληρώσει η απόφαση πολλών Τούρκων να επιβιβαστούν στα πλοιάρια και να επιστρέψουν απογοητευμένοι πίσω στον Τσεσμέ. «Λυπούμαστε για την απόφασή μας να έρθουμε στη Χίο. Όμως δεν αντέχουμε άλλη ταλαιπωρία» δήλωσαν απογοητευμένοι.

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και προκειμένου να δοθεί λύση στην πολύωρη ταλαιπωρία των επιβατών, αποφασίστηκε να γίνει τυπικός έλεγχος από τους αστυνομικούς απλά με την εξέταση του διαβατηρίου και της visa, καθώς και των εγγράφων ταυτοπροσωπίας.