Πρόεδρος ΣτΕ για τηλεοπτικές άδειες: Οι δικαστές δεν καθοδηγούνται, ούτε επηρεάζονται

«Οι δικαστές δεν καθοδηγούνται, δεν επηρεάζονται, ούτε υποκύπτουν σε πιέσεις», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου λίγο πριν από την έναρξη της συζήτησης των αιτήσεων ακύρωσης για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο κ. Σακελλαρίου, ο οποίος προεδρεύει της Ολομέλειας που εκδικάζει την υπόθεση για τις τηλεοπτικές άδειες, όπου θα κριθούν οι χειρισμοί της κυβέρνησης για το θέμα, υποστήριξε ότι «η Δικαιοσύνη απαντά στις ακρότητες μόνο διά των αποφάσεών της».

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «οι δικαστές δεν καθοδηγούνται, δεν επηρεάζονται, δεν υποκύπτουν. Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν για το αντίθετο. Επισημαίνεται ότι οποιεσδήποτε προσπάθειες χειραγώγησης σε εκκρεμή δίκη ανεξαρτήτως από πού προέρχονται, αλλά κυρίως αν προέρχονται από διαδίκους που διαθέτουν έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, συνιστά ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης».

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας επισήμανε ακόμη ότι «η εποχή στην οποία ζούμε σήμερα είναι η εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσεως και των Μνημονίων. Είναι η εποχή της επικυριαρχίας του οικονομικού επί του θεσμικού, η οποία χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή υποχώρηση του κράτους δίκαιου και ιδίως του κοινωνικού κράτους. Υπό τας συνθήκας αυτάς αποτελεί πρωταρχικό καθήκον όλων μας, από οποιαδήποτε θέση και αν ευρισκόμεθα, να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση, ενισχύοντας τους βασικούς θεσμούς του κράτους που στηρίζουν και εκφράζουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα, τον πνευματικό μας και ηθικό μας πολιτισμό».