Στην ασφάλεια των πολιτών και στον αθλητισμό δίνει προτεραιότητα η Περιφέρεια Αττικής

Επισκευές στο οδικό δίκτυο της Αττικής, αντιπλημμυρικά έργα στην Αγία Βαρβάρα και βελτιωτικές εργασίες στο γήπεδο της Λαυρεωτικής περιλάμβανε η ατζέντα της Περιφέρειας Αττικής την εβδομάδα που μας πέρασε.

Πιο αναλυτικά:

Έργο προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ, υπέγραψε η Ρένα Δούρου, με αντικείμενο τη συντήρηση και τη βελτίωση των οδοστρωμάτων, των φαναριών, των πινακίδων σήμανσης, των μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας αλλά και των φρεατίων στο Πρωτεύον Αστικό Οδικό Δίκτυο (Π.Α.Ο.Δ.) της Περιφέρειας Αττικής.

Ακόμη, την Παρασκευή, η Περιφερειάρχης Αττικής και ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης υπέγραψαν σύμβαση έργου με αντικείμενο τη μόνωση και τη συντήρηση δύο δημοτικών κτιρίων, του Κέντρου Φιλίας και Αλληλεγγύης (ΚΕΦΑ) και της Εστίας Ποντίων. Επίπλέον, θα πραγματοποιηθούν αντιπλημμυρικά μέτρα σε αρκετά σημεία της πόλης (στον πεζόδρομο της Διομήδη Κομνηνού, στον πεζόδρομο Τερψιθέας, στη συμβολή των οδών Κρήτης και Παλαιών Πατρών Γερμανού και στην οδό Αριστοφάνους από Κυκλάδων έως Ερμού). Το έργο θα κοστίσει πάνω από 23.000€ και θα χρηματοδοτηθεί έξ’ ολοκλήρου από την Περιφέρεια.

Τέλος, την ίδια μέρα δρομολογήθηκε η ανάπλαση του Δημοτικού Σταδίου “Παναγιώτης Βογιατζής” της Λαυρεωτικής. 

Σκοπός του έργου είναι η ανακατασκευή του γηπέδου, προκειμένου να επιστρωθεί με τεχνητό ποδοσφαιρικό τάπητα πλήρως εναρμονισμένου με τις προδιαγραφές της FIFA και σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα, ώστε το γήπεδο να καταστεί κατάλληλο για αγώνες Εθνικής Κατηγορίας. Ακόμη στο γήπεδο θα γίνει τοποθέτηση πάγκου αναπληρωματικών 13 θέσεων, πάγκου παρατηρητών 3 θέσεων και εστιών ποδοσφαίρου. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 533.000 ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.