Απίστευτο! Πολικό ψύχος και Χιόνια έρχονται τα Χριστούγεννα!

Λευκές γιορτές θα κάνουμε φέτος 

Σύμφωνα με το site πρόγνωσης του καιρού Greek-Weather.Org, μπορεί κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων να σημειωθούν πολλές χιονοπτώσεις και έντονο ψύχος, ακόμα και σε περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Το μετεωρολογικό αυτό site αναφέρει 2 σενάρια, τα οποία αν επαληθευτούν θα κάνουν τις γιορτές μας παραμυθένιες.

Συγκεκριμένα:

“Το πρώτο και επικρατέστερο σενάριο, θέλει τον Αζορικό αντικυκλώνα να “κάθεται” για τουλάχιστον 4-5 ημέρες σε όλη τη δυτική και κεντρική Ευρώπη, επιτρέποντας στο πολικό ψύχος από τη Σιβηρία, να διέρχεται υποχρεωτικά από τα Βαλκάνια και την Ελλάδα. Ωστόσο θα ανακόψει την δημιουργία χαμηλών βαρομετρικών στη Μεσόγειο, ωστόσο θα επιτρέπει μόνο τα χαμηλά από τη βόρεια, βορειοανατολική Ευρώπη, να κατευθύνονται προς τα Βαλκάνια και την Ελλάδα. Όμως, αυτά τα χαμηλά βαρομετρικά, είναι φορτωμένα κυρίως με πυκνές χιονοπτώσεις και πολύ ψύχος…

Το δεύτερο σενάριο, που έχει και αυτό πιθανότητες για να βγει, αλλά είναι λιγότερες, θέλει τον Αζορικό αντικυκλώνα να κάθεται λιγότερες μέρες στη δυτική κυρίως Ευρώπη, στέλνοντας υποχρεωτικά ψύχος και χιονοπτώσεις πριν τα Χριστούγεννα στη χώρα μας, δίνοντας για 2 με 3 24ωρα μόνο χιόνια και τσουχτερό κρύο. Επίσης αυτό το σενάριο, θέλει τον αντικυκλώνα να υποχωρεί από τα Χριστούγεννα μέχρι και τις 28-29 Δεκεμβρίου, βελτιώνοντας τις καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα, αφήνοντας όμως τις κρύες αέριες μάζες να διέρχονται από τη χώρα μας δίνοντας ξερό πραγματικά κρύο τη νύχτα… Ίσως σημειωθούν και ρεκόρ αρνητικών θερμοκρασιών αν βγει αυτό το σενάριο αληθινό… Ωστόσο το σενάριο αυτό, επιφυλάσσει την έκπληξη για το τέλος… μιας και θέλει τον Αζορικό να επανέρχεται ισχυρότερος, καλύπτοντας την κεντρική και βόρεια κυρίως Ευρώπη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, ο καιρός να χαλάσει εκ’ νέου, με νέα ψυχρή εισβολή στην Ελλάδα, πιθανότατα με νέες χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα προς την Πρωτοχρονιά..”

Πάντως, όπως και να’ χει, με πολύ ή λίγο κρύο, με ή χωρίς χιόνια, ευχόμαστε

Καλά κι Ονειρεμένα Χριστούγεννα!