Ύστατη διαπραγμάτευση για τη διάσωση του Mega

Ύστατη προσπάθεια να διασωθεί ο τηλεοπτικός σταθμός Mega καταβάλλουν αυτή την ώρα οι μέτοχοι του καναλιού της Μεσογείων σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια βιώσιμη λύση στα δυσεπίλυτα προβλήματα που το ταλανίζουν. Το πρωί συνεδρίασε το ΔΣ της Τηλέτυπος και σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το protothema.gr, ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής Νίκος Πεφάνης, ενημέρωσε το ΔΣ για την έως τώρα κατάσταση και κατέστησε σαφές στους παριστάμενους μετόχους ότι δεν υπάρχουν περιθώρια και πως πρέπει όλοι να δεσμευτούν στις τράπεζες με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοχάρης Φιλιππόπουλος δήλωσε ότι μπορεί να συνεισφέρει 5 εκατ. ευρώ, οι κ.κ. Μάρης και Μπόμπολας μίλησαν για 7,5 εκατ. ευρώ και ο κ. Ψυχάρης επιφυλάχθηκε αρχικά και επανήλθε στη συνέχεια από το γραφείο του, από όπου ενημέρωσε ότι μπορεί να βάλει 5 εκατ. ευρώ.

Αυτή την ώρα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να συνταχθεί πρακτικό, με το οποίο οι μέτοχοι θα δεσμεύονται για τα παραπάνω ποσά των 17,5 εκατ. ευρώ έναντι των τραπεζών. Σε περίπτωση που αυτό γίνει εφικτό τότε το πρακτικό θα δοθεί στις πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να αιτηθούν οι μέτοχοι το άνοιγμα των λογαριασμών του καναλιού που είναι μπλοκαρισμένοι και στους οποίους υπάρχει ρευστότητα 4 εκατ ευρώ. Ωστόσο όμως είναι αμφίβολο εάν το σχετικό αίτημα θα γίνει αποδεκτό καθώς σύμφωνα με τραπεζικές πηγές είναι εξαιρετικά δύσκολο να το αποδεχτούν εάν δεν υπάρχει και δέσμευση για τα χρήματα που απαιτούνται για την άδεια.

Μέχρι στιγμής όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του καναλιού της Μεσογείων βρίσκεται στον αέρα με την αγωνία των εργαζομένων που έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται έξω από τον σταθμό να είναι έκδηλη.