EgyptAir: Συλλέγονται όλα τα στοιχεία για τη μοιραία πτήση - Τι ζητούν από την Ελλάδα

Όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με την πτήση του Airbus A320 της εταιρείας EgyptAir, ζητά ο αρχιεισαγγελέας της Αιγύπτου.

Ο Νάμπιλ Σάντεκ έχει ήδη απευθυνθεί στη Γαλλία αλλά και την Ελλάδα προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα τα δεδομένα για το μοιραίο αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη στη Μεσόγειο πριν από μερικές ημέρες.

Από τις γαλλικές αρχές ζητήθηκε να παραδώσουν στο Κάιρο όλα τα δεδομένα τα οποία έχουν στην κατοχή τους καθώς και στοιχεία που αφορούν το διάστημα της παραμονής του αεροσκάφους στο διεθνές αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ, μέχρι και την έξοδό του από τον γαλλικό εναέριο χώρο, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του εισαγγελέα σήμερα.

Επίσης, ο Σάντεκ ζήτησε όλα τα έγγραφα, τα ηχητικά αρχεία και τα αρχεία βίντεο που διαθέτει το Παρίσι.

Την ίδια ώρα ο Αιγύπτιος αρχιεισαγγελέας κάλεσε τις αρχές της Ελλάδας να παραδώσουν απομαγνητοφωνημένες όλες τις συνομιλίες μεταξύ του πιλότου του Airbus και των Ελλήνων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ενώ ζήτησε να ερωτηθούν εάν ο πιλότος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Το μοιραίο αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση 804 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών από το Παρίσι στο Κάιρο. Όμως εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την Πέμπτη λίγη ώρα αφότου εισήλθε στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, πάνω από τη Μεσόγειο.

Στα 10 μέλη του πληρώματός του και τους 56 επιβαίνοντες συμπεριλαμβάνονταν 30 Αιγύπτιοι και 15 Γάλλοι υπήκοοι.