Spiegel: Η κόντρα Γερμανίας - Γαλλίας για το χρέος απειλεί το Eurogroup

Το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους είναι το θέμα που χωρίζει την Γερμανία με την Γαλλία, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Der Spiegel.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό οι δύο χώρες είναι διχασμένες με αποτέλεσμα το Eurogroup να κινδυνεύει να στεφθεί με αποτυχία.

Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν λέει “ναι” στις ελαφρύνσεις για την Ελλάδα ώστε να περάσει η ελληνική Κυβέρνηση τα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές σε αντίθεση με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών ο οποίος παραμένει ακλόνητος στη θέση του, απορρίπτοντας κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όπως αναφέρει το Spiegel ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ θεωρεί τις απαιτήσεις για προληπτικά μέτρα ως πολιτικά ευαίσθητο θέμα.

Συνεχίζοντας, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι στο πλευρό της Γερμανίας στέκονται η Φινλανδία και η Αυστρία, ενώ -εκτός από τη Γαλλία- υπέρ της Ελλάδας τάσσεται κυρίως η Πορτογαλία.

Όλα αυτά με φόντο τις θέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το οποίο υποστηρίζει ένα πολύ εκτεταμένο κούρεμα του ελληνικού χρέους, καταθέτοντας την προηγούμενη εβδομάδα μια νέα πρόταση η οποία προβλέπει ελάφρυνση του χρέους για πολλά χρόνια.