"Ξήλωσαν" την επιτροπή 10 μέρες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων του 2016 απομακρύνθηκαν τα περισσότερα από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή» η απομάκρυνση ορισμένων μελών συμβαίνει εδώ και πολλές δεκαετίες. Δηλαδή τα μέλη της επιτροπής αντικαθιστώνται μερικώς με στόχο τα παλαιότερα μέλη να βοηθούν με την εμπειρία που έχουν αποκομίσει τα καινούργια μέλη, στη διεξαγωγή των πανελλήνιων εξετάσεων.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το «ξήλωμα» της παλιάς ΚΕΕ είναι σχεδόν πλήρες, τακτική που δεν υιοθετείται, καθώς η διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι ιδιαίτερα σύνθετη και απαιτείται η εμπειρία των παλιών μελών, που μπορεί να σώσει από λάθη.

Πολύ περισσότερο δε που φέτος οι εξετάσεις είναι διπλές (άρα και η επιλογή θεμάτων), αφού υπάρχουν οι υποψήφιοι που διαγωνίζονται με το προηγούμενο σύστημα των έξι μαθημάτων και εκείνοι με το νέο (των 4+1 μαθημάτων). «Βασικός στόχος, που διατρέχει όλη τη διαδικασία οργάνωσης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, είναι ένας: η διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας. Η ριζική αλλαγή της ΚΕΕ εγκυμονεί κινδύνους», ανέφερε στην «Κ» στέλεχος του υπουργείου με εικοσαετή θητεία στη διοργάνωση των Πανελλαδικών.