Στους 2.680 οι πρόσφυγες στον Πειραιά- Άλλοι 300 μεταφέρονται στον Σκαραμαγκά

Τους 2.680 έφτασαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, σήμερα θα επιδιωχθεί η μεταφορά 300 ατόμων προς στο κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά.

Το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν τρία πλοία με 52 μετανάστες και πρόσφυγες. Συγκεκριμένα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πρέβελης» μετέφερε έξι άτομα από τη Ρόδο, το «Βlue star 1» 38 άτομα από τη Μυτιλήνη και πέντε από τη Χίο ενώ το «Νήσος Ρόδος» τρία άτομα από τη Μυτιλήνη.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, 164 πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρονται σήμερα από τη Μυτιλήνη και τη Χίο σε κέντρο φιλοξενίας στη Λέρο.

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, μετά το τέλος σύσκεψης στην Τρίπολη με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και στελέχη της περιφέρειας, ανακοίνωσε την δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στην περιφέρεια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, χαρακτηριστικά σχολίασε ότι “τους χώρους θα τους καθορίσουμε σε συνεργασία με την περιφέρεια, ενώ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει τη δημιουργία αυτών των κέντρων φιλοξενίας – με βάση τις υποδείξεις και τα σχέδια της ίδιας της περιφέρειας – ως προς την σίτιση, τις συνθήκες υγιεινής και την υγειονομική φροντίδα σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας”.

Ο Δημήτρης Βίτσας κατέληξε λέγοντας ότι “πρέπει να υπάρχει ένας γενικός καταμερισμός, με βάση τη φέρουσα ικανότητα κάθε περιοχής αλλά και την ιστορία της και την οικονομική της δυνατότητα, ώστε να μην δημιουργηθεί υπέρμετρο βάρος σε μια περιοχή, όπως στην Ειδομένη. Θα φιλοξενήσουμε παντού πρόσφυγες”.