Έρχεται κακοκαιρία εξπρές, με βροχές και χαλάζι

Ένα απροσδόκητο διάλειμμα φαίνεται ότι θα κάνει η καλοκαιρία των τελευταίων εβδομάδων, καθώς για ένα εικοσιτετράωρο, από σήμερα και έως αύριο το μεσημέρι, ο καιρός σταδιακά θα χαλάσει σε αρκετές περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και παροδικά ισχυρούς ανέμους.

Ωστόσο από τη Μ.Τετάρτη, σύημφωνα με την ΕΜΥ, η καλοκαιρία θα επιστρέψει.
Συγκεκριμένα:

– Σήμερα Μεγάλη Δευτέρα θα επηρεαστούν από το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Μακεδονία και η Θράκη ενώ από τη νύχτα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στη Θεσσαλία.

– Τη Μεγάλη Τρίτη μέχρι το μεσημέρι θα επηρεαστούν η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν μέχρι τις πρωινές ώρες η Ήπειρος η δυτική Στερεά, η βορειοδυτική Πελοπόννησος, η δυτική Μακεδονία, η κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία.

Ο καιρός βελτιώνεται τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη, οπότε και θα είναι γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι: στα δυτικά και βόρεια μεταβλητοί 4 και στα υπόλοιπα δυτικοί Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως την Πέμπτη.