Θα συνεχιστεί ο έλεγχος των ΜΚΟ και των αλληλέγγυων στην Ειδομένη

Ο έλεγχος των ΜΚΟ και των αλληλέγγυων στην Ειδομένη θα συνεχιστεί, τόνισε σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης. Μάλιστα ο κ. Κυρίτσης προέβη στην τοποθέτηση αυτή με αφορμή τις χθεσινές προσαγωγές ύποπτων ατόμων στην Ειδομένη που εμφανίζονται ως αλληλέγγυοι.

Αναφορικά με τη διαδικασία του ελέγχου ο κ. Κυρίτσης την χαρακτήρισε χρήσιμη για τον κόσμο που δραστηριοποιείται στην αλληλεγγύη αλλά και για την αποφυγή περιστατικών όπως αυτών της Κυριακής και σημείωσε ότι η Ειδομένη έχει μπει σε ρυθμό μετακίνησης τουλάχιστον 500 ατόμων την ημέρα, ενώ αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για βιομηχανικούς και εμπορικούς χώρους στις παρυφές της Θεσσαλονίκης.

Σε ό,τι αφορά την αποσυμφόρηση στο λιμάνι του Πειραιά από τους πρόσφυγες και μετανάστες ο κ. Κυρίτσης τόνισε ότι “θα ολοκληρωθεί με ορίζοντα την αρχή της τουριστικής περιόδου του Πάσχα”, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας και εκτίμησε πως όσο φτιάχνεται ο Σκαραμαγκάς τόσο ο κόσμος θα μετακινείται προς τα εκεί.

Αυτή την στιγμή στο λιμάνι του Πειραιά παραμένουν περίπου 3.700 άνθρωποι, ωστόσο είναι σαφές ότι οι προσφυγικές ροές έχουν μειωθεί καθώς σήμερα μόλις 5 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν από τα πλοία. Χθες, μάλιστα τα μεσάνυχτα σημειώθηκαν εκ νέου μικροσυμπλοκές μεταξύ μεταναστών με λογομαχίες και γροθιές ενώ ποδοπατήθηκαν σκηνές.