Ελληνικά νησιά στους καλύτερους προορισμούς κρουαζιέρας στη Μεσόγειο

Σύμφωνα με τη Βρετανική εφημερίδα Express, η Σαντορίνη και η Κέρκυρα είναι ανάμεσα στους 6 καλύτερους προορισμούς κρουαζιέρας στη Μεσόγειο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι κρουαζιέρες προσεγγίζουν πολλές μεγάλες πόλεις και λιμάνια της Ευρώπης, όμως μερικές φορές οι μικρότεροι προορισμοί είναι πιο αξιομνημόνευτοι.

Αυτοί οι πιο ήρεμοι προορισμοί βρίσκονται σε νησιά, και υπάρχουν πολλά ανάμεσα στα οποία μπορεί κανείς να επιλέξει στη Μεσόγειο. Ισπανία και Γαλλία κυριαρχούν στη δυτική Μεσόγειο, ενώ η Ελλάδα είναι η πρωταγωνίστρια στην ανατολική.

Ωστόσο η Κροατία ανταγωνίζεται ως ανερχόμενος προορισμός την Ελλάδα, διεκδικώντας την πρωτιά της.

Για τη Σαντορίνη, αναφέρονται τα εξής: “Ένα νησί που κόβει την ανάσα, τα απομεινάρια ενός ηφαιστείου δημιούργησαν την τρέχουσα μορφή του τον 16ο αιώνα.

Οι απόκρημνοι βράχοι περιστοιχίζουν την καλντέρα (τον κρατήρα) και στην κορυφή τους βρίσκονται τα κατάλευκα κτίρια των Φηρών.

Το λιμάνι συνδέεται με τα στενά δρομάκια με τελεφερίκ και από ένα μονοπάτι με μεταφορά με γαϊδούρια. Υπάρχουν εκδρομές στις βοτσαλωτές παραλίες με απομεινάρια της λάβας και στο μικροσκοπικό ακατοίκητο νησί από μάγμα, τη Νέα Καμένη”.

Ενώ για την Κέρκυρα:

“Κέρκυρα| Ένας κλασικά μεσογειακός προορισμός.

Το νησί αποτελεί έναν κόσμο με εστιατόρια, πεζοδρόμους μπροστά στη θάλασσα και μικρές αγορές.

Στην πόλη της Κέρκυρας εντοπίζονται οι Βρετανικές, Βενετσιάνικες, Οθωμανικές και Ρωμαϊκές επιρροές, 20 λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι.

Επισκεφθείτε το Βυζαντινό Παλαιό Φρούριο με την εντυπωσιακή θέα στο λιμάνι και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα του 16ου αιώνα.Οι υπόλοιποι προορισμοί είναι η Ίμπιζα, η Μάλτα, η Κορσική και το Κόρτσουλα.”