"Άρωμα Ελλάδας" πίσω από το θέμα Wikileaks, σύμφωνα με δημοσιογράφο

Υποθέσεις που “δείχνουν” ότι ο σάλος που προκλήθηκε από την διαρροή Wikileaks σχετικά με τα σχέδια του ΔΝΤ για την χώρα μας και την Ευρώπη, έχει… “ελληνικό άρωμα” έκανε δημοσιογράφος της WSJ.

Σύμφωνα με τον Marcus Walker, η διαρροή των διαλόγων των αξιωματούχων του ΔΝΤ,  «μοιάζει με μία περίεργη Ελληνική προσπάθεια να μετατρέψει σε αποδιοπομπαίο τράγο τον καλύτερο φίλο στις συζητήσεις για το χρέος».

Σε αναρτήσεις τους στο twitter, αναφέρει ότι «1: Η Μέρκελ δεν θα μιλήσει για το χρέος, 2: Ο Τσίπρας επικεντρώνεται ακόμα στην βραχυπρόθεσμη αποφυγή του πόνου, 3: δεν θα υπάρξει σύντομα συμφωνία.

Την ίδια ώρα, ο δημοσιογράφος υπονοεί ότι η απομαγνητοφώνηση της συζήτησης έγινε από ελληνική υπηρεσία, παρουσιάζοντας ως επιχείρημα ότι το όνομα της Βελκουλέσκου είναι γραμμένο ως «VELKOULESKOU».

Τέλος, ο Marcus Walker τονίζει ότι το γεγονός ότι ο Τσίπρας στοχοποίησε το ΔΝΤ δείχνει ότι «δεν βλέπει πλέον την ελάφρυνση του χρέους ως βραβείο. Μόνο να ελαφρύνει τα δημοσιονομικά και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση».

«Αυτό θα ήταν ωραίο, αλλά η απομαγνητοφώνηση και η ορθογραφία (που προέρχεται από τον ελληνικό τύπο) είναι δική μας», απάντησε μέσω Twitter το WikiLeaks στον δημοσιογράφο.

Ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους η Ελλάδα δεν έχει καμία ανάμειξη με το γεγονός καθώς όπως υποστηρίζουν, το έγγραφο – “φωτιά”, προέρχεται από την Τζουλιαν Άσανζ.