Νύχτα τρόμου στο hotspot της Χίου

Ύστερα από τα επεισόδια σε Ειδομένη και Πειραιά, αλλά και την ένταση που έχει δημιουργηθεί σε άλλους χώρους φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα περιστατικό αυτή τη φορά στο κέντρο κράτησης της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός, στην Χίο. Για άλλη μια φορά Αφγανοί και Σύριοι συνεπλάκησαν άγρια μεταξύ τους, με αποτέλεσμα το hotspot τα ξημερώματα της Παρασκευής να θυμίζει πεδίο μάχης.

Σύμφωνα με το politischios.gr, μεμονωμένες ομάδες για άγνωστο λόγο ήρθαν σε αντιπαράθεση με αποτέλεσμα δύο άτομα να μαχαιρωθούν και να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο ενώ πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά σε κεφάλι και πόδια. Από την καταστροφική τους μανία δεν ξέφυγαν ούτε οι υποδομές του hotspot αφού έσπασαν ότι βρήκαν μπροστά τους. Σε μία προσπάθεια να διακοπούν τα επεισόδια και προκειμένου να αποφευχθούν επιπλέον τραυματισμοί η Αστυνομία επιχείρησε να εισέλθει στον χώρο του πρώην εργοστασίου της ΒΙ.ΑΛ. με τη χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου έχει ζητήσει ήδη από την Αθήνα συνδρομή με διμοιρία ΜΑΤ, αίτημα που έγινε αποδεκτό. Επομένως εντός της ημέρας αναμένεται η άφιξη της διμοιρίας στη Χίο.

Παράσταση διαμαρτυρίας

Με βάση την κατάσταση που επικρατεί στο Χαλκειός τα τελευταία 24ωρα κάτοικοι της περιοχής θα πραγματοποιήσουν στις 10:00 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.

Σήμερα οι Γιατροί του Κόσμου ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από το hot spot της Χίου. Αιτία αποτελούν τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ Σύρων και Αφγανών με αποτέλεσμα να καταστραφεί το ιατρείο, ενώ ποδοπατήθηκαν τα μηχανήματα με τη ζημιά να φτάνει τα 30.000 ευρώ. Από τα επεισόδια στη Χίο τουλάχιστον δύο άτομα μαχαιρώθηκαν ενώ αρκετοί άλλοι υπέστησαν τραύματα στο κεφάλι και σε άκρα.