Τραγωδία... (upd)

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η έρευνα για το ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, αφού, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, εντοπίστηκαν νεκρά τα τρία μέλη του πληρώματός του.

Νωρίτερα είχαν εντοπιστεί τα συντρίμμια του στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κινάρου και Καλύμνου.

Το ελικόπτερο συμμετείχε σε άσκηση εντοπισμού στόχων επιφανείας και το στίγμα του χάθηκε περίπου στις 2.45 τα ξημερώματα στο Αιγαίο.

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης Αστραπή 2/16.

Η τελευταία φορά που έδωσε στίγμα ήταν όταν βρισκόταν στο ύψος της νησίδας Κινάρου, που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν τρία άτομα, οι δύο πιλότοι και ένας μηχανικός. Είχε απογειωθεί από φρεγάτα του ΠΝ στα πλαίσια άσκησης που διεξάγεται στην περιοχή.

Στον εντοπισμό του συμμετείχαν πλοία του Π.Ν, ένα C-130 και ένα Σούπερ Πούμα.

Η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΝ:

“Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας”.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μόλις ολοκληρωθεί το σκέλος που αφορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, θα επιστρέψει εσπευσμένα στην Αθήνα, λόγω του τραγικού συμβάντος της πτώσης του ελικοπτέρου στην Κίναρο.

Από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, παρακολουθούσε από την πρώτη στιγμή την πορεία των ερευνών ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας.