Αυτή την ώρα εκτεταμένες συγκρούσεις στα Εξάρχεια και γύρω από την Ομόνοια - Νέα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Εκτεταμένα επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας με το επίκεντρό τους να είναι οι δρόμοι στα Εξάρχεια και γύρω από το Πολυτεχνείο και την Ομόνοια. Τα επεισόδια ξεκίνησαν από την οδό Πανεπιστημίου όπου ομάδες νεαρών που συμμετείχαν στην πορεία στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αφού πέρασαν από τη Βουλή, και αφού είχαν βάλει κατά διαστήματα φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και είχαν επιτεθεί σε βιτρίνες καταστημάτων στην οδό Σταδίου και στο Σύνταγμα, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ κατά ανδρών των ΜΑΤ στη Βουκουρεστίου. Στη συνέχεια, έβαλαν φωτιά σε κάδους και εκδοτήρια εισιτηρίων στην Πανεπιστημίου και κατευθύνθηκαν με ταχύτητα προς τα Εξάρχεια και το Πολυτεχνείο, όπου μεταφέρθηκαν οι συγκρούσεις που σημειώνονται αυτήν την ώρα.

Η αστυνομία κάνει εκτεταμένη ρίψη χημικών με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αφόρητη στην ευρύτερη περιοχή αλλά και βομβίδων κρότου – λάμψης ενώ οι μικρές ομάδες νεαρών που είναι διάσπαρτες στην περιοχή εκτοξεύουν εμπρηστικές μολότοφ, δηλαδή μολότοφ που στην άκρη τους έχουν και δυναμίτη. Το συγκρουσιακό σκηνικό εκτείνεται από την πλατεία Εξαρχείων μέχρι την Αγίου Κωνσταντίνου κάτω από την Ομόνοια ενώ αντλίες νερού της αστυνομίας σπεύδουν στην περιοχή. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για προσαγωγές.

Σκηνικό έντασης, πάλι, και στη Θεσσαλονίκη όπου άτομα που είχαν βρει καταφύγιο, κατά τα επεισόδια του μεσημεριού, στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου, επιτέθηκαν σε άνδρα της Ασφάλειας που εντόπισαν να κινείται μπροστά στο κτίριο. Ακολούθησαν επεισόδια με άνδρες των ΜΑΤ που έσπευσαν να τον βοηθήσουν και έγινε ρίψη μολότοφ από την μία και χημικών από την άλλη. Η κατάσταση παραμένει τεταμένη.