Κλειστά τα σχολεία σε Τρίκαλα και Καρδίτσα από τον χιονιά

Η έντονη χιονόπτωση που επικρατεί στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας κράτησε κλειστά σήμερα τα σχολεία, ενώ τουλάχιστον 40 εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται επί ποδός για να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Πυκνό χιόνι πέφτει από το πρωί σε όλο το Πήλιο και η κίνηση των οχημάτων από την Πορταριά και πάνω γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Σε κάποιες περιοχές, όπως τα Χάνια το ύψος του χιονιού έχει φτάσει τα 70 εκατοστά.

Χιόνι έπεσε και στο Βόλο, ενώ έντονη είναι η χιονόπτωση στην περιφέρεια Αλμυρού. Πάνω από 30 μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν, προκειμένου να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο. Σύμφωνα με τις αρχές, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στο νομό Χαλκιδικής και ιδιαίτερα, στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Χολομώντα), στην Επαρχιακή οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας, στην Επαρχιακή Οδό Βαρβάρας – Ολυμπιάδας, στο Οδικό Δίκτυο Αγίου Όρους (Καρυές – Δάφνη – Λαύρα – Άγιο Παύλο), από διασταύρωση Παλαιόκαστρου έως Ταξιάρχη, από Πολύγυρο έως Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά), εντός Δημοτικού Διαμερίσματος Πολυγύρου (δευτερεύοντες οδοί) και Δημοτικού Διαμερίσματος Ταξιάρχη, στην Επαρχιακή Οδό Ν. Μουδανιών – Συκιάς στο 57ο χιλιόμετρο.

Στο νομό Ημαθίας αλυσίδες χρειάζονται στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από το 81ο χιλιόμετρο (Γεωργιανή) έως το 98ο χιλιόμετρο (όρια με Νομό Κοζάνης), στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας – Σελίου , από το 14 ο χιλιόμετρο (διασταύρωση Κουμαριάς) μέχρι το 26ο χιλιόμετρο (Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου), στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας – Δασκίου, από το 21ο χιλιόμετρο (Πολυδένδρι) μέχρι το 43ο χιλιόμετρο (Δάσκιο).

Στον νομό Πιερίας, στην Εθνική Οδό Κατερίνης – Ελασσόνας από το 34ο χιλιόμετρο (Άγιος Δημήτριος) έως και το 44ο χιλιόμετρο (όρια με Ν. Λάρισας), στην Επαρχιακή Οδό Μυοποτάμου – Ελατοχωρίου από το 23ο χιλιόμετρο έως το 29ο χιλιόμετρο.

Στον νομό Πέλλας, στην Επαρχιακή Οδό Άρνισσας – Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ, από το 8ο χιλιόμετρο έως το Χιονοδρομικό Κέντρο, στην Επαρχιακή Οδό Κερασιάς – Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ. Στον νομό Κιλκίς, στην Επαρχιακή Οδό Καστανερής – Λειβαδίων.