Έρχεται νέο θεσμικό πλαίσιο για διαπολιτισμικά και ομογενειακά σχολεία το καλοκαίρι

Νέο θεσμικό πλαίσιο, περισσότερο ευέλικτο και προσαρμοσμένο στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας για τη λειτουργία των διαπολιτισμικών σχολείων, αλλά και των σχολείων του ελληνικού κράτους στο εξωτερικό, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Στόχος είναι μέχρι το καλοκαίρι να μπορέσουμε να νομοθετήσουμε, ώστε από τη επόμενη σχολική χρονιά να υπάρχει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των σχολείων αυτών», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο οποίος, στο πλαίσιο του σχετικού διαλόγου, που ξεκίνησε το υπουργείο, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού και το 6ο Διαπολιτισμικό Σχολείο Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη.

«Η Επιτροπή που συστάθηκε για τη διερεύνηση του νομοθετικού πλαισίου για την Ομογενειακή Εκπαίδευση, έχει αρχίσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα να εργάζεται, ενώ η Επιτροπή για τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή το έργο της, με στόχο και οι δύο, μέχρι τις αρχές του ερχόμενου Μαρτίου, να μας έχουν καταθέσει προτάσεις, αφού κάνουν διάλογο με τους αρμόδιους φορείς», διευκρίνισε ο κ. Πελεγρίνης.