Η δήλωση Κραουνάκη για τους βορειοελλαδίτες και η επίθεση ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες από δηλώσεις του δημιουργού Σταμάτη Κραουνάκη για την Βόρεια Ελλάδα. “Απομονώθηκαν οι φράσεις μου”, υποστηρίζει ο δημοφιλής καλλιτέχνης

Ο καλλιτέχνης, καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή “Στα Καλά Καθούμενα” μίλησε για την πολιτική κατάσταση της χώρας, τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ζήτημα της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού. Μια φράση του όμως σχετικά με τους βορειοελλαδίτες προκάλεσε ντόμινο αντιδράσεων. Ο κύριος Κραουνάκης δήλωσε: “Με ρώτησε ένας φίλος. Πόσα χρόνια μιλάνε οι Βορειοελλαδίτες ελληνικά; Εκατό; Μιλάγανε βουλγάρικα πριν τις απελευθερώσεις. Σου λένε δεν καταλάβαιναν την ελληνική πάνω από τη Λαμία”. Η δήλωση αυτή προκάλεσε ακόμη και την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ανάγκασε τον ίδιο να επανέλθει σήμερα στο θέμα από το προφίλ του στο facebook, κάνοντας λόγο για εσκεμμένη απομόνωση δηλώσεών του”.

Η ΝΔ στην ανακοίνωσή της καλεί τον συνθέτη να ανακαλέσει για όσα είπε και εμπλέκει και τον ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας του να αποπέμπψει από το “κλαμπ των φίλων του” και να διαγράψει από τη λίστα των υποστηρικτών του, όπως την παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας πριν τις ευρωεκλογές, τον Σταμάτη Κραουνάκη. «Διαφορετικά θα σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τις απαράδεκτες απόψεις του» αναφέρει η ΝΔ. Η ΝΔ επισημαίνει παράλληλα στην ανακοίνωσή της ότι οι ύβρεις σε βάρος της Βόρειας Ελλάδας, των Βορειοελλαδιτών, εκθέτουν εκείνον που τις ξεστομίζει, ακόμη κι όταν ο ίδιος δηλώνει «φίλος του ΣΥΡΙΖΑ».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως η ΝΔ εγκαλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά το γεγονός πως ο ίδιος ο καλλιτέχνης δήλωσε στην επίμαχη συνέντευξη πως θεωρεί “ότι ο καλλιτέχνης είναι πιο πάνω από οποιονδήποτε πολιτικό” και συμπλήρωσε: “Πολλοί μου λένε ότι είμαι ΣΥΡΙΖΑ επειδή δουλεύω στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι, δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, είμαι friendly και κρατάω για τον εαυτό μου το δικαίωμα να μην είμαι καθόλου friendly όταν δω να γίνεται ένα ξερατό και από εκεί” σημείωνε.

Ο ίδιος ο Σταμάτης Κραουνάκης απάντησε αρχικά μέσα από το facebook τα εξής:

kraounakisfb1

Λίγες ώρες αργότερα προέβη σε πιο αναλυτική απάντηση, στην οποία εξηγούσε πως παρερμηνεύθηκαν εσκεμμένα τα λεγόμενά του. Διάβασε τι είπε:

kraounakisfb

 

Πηγή: http://news247.gr/eidiseis/