Αλλαγή εταιρείας σε μία εργάσιμη ημέρα

ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ

της Μ. Λιλιοπούλου

Αλλαγή εταιρείας στην κινητή τηλεφωνία για τους συνδρομητές που το επιθυμούν ακόμα και σε μία εργάσιμη ημέρα προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις που θέτει σε εφαρμογή η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για τη φορητότητα αριθμών.

Παράλληλα περιορίζονται οι λόγοι απόρριψης των αιτημάτων φορητότητας, ενώ καθορίζεται αποζημίωση σε περίπτωση καθυστέρησης της διαδικασίας πάνω από τρεις ημέρες, η οποία θα αντιστοιχεί περίπου στο ύψος ενός παγίου του συνδρομητή.

Στόχος των αλλαγών είναι να απλουστευθεί και να συντομευθεί η διαδικασία της φορητότητας, η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των συνδρομητών, δεδομένου ότι κάθε χρόνο αλλάζουν πάροχο περίπου ένα εκατομμύριο αριθμοί σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Μόνο στο πρώτο δεκάμηνο του 2014 μεταφέρθηκαν 404.311 αριθμοί κινητής και 505.781 αριθμοί σταθερής τηλεφωνίας.

Παράλληλα η Επιτροπή ξεκίνησε ηλεκτρονική εφαρμογή με τίτλο «Βρείτε τον πάροχο ενός αριθμού», με την οποία οι συνδρομητές θα μπορούν πληκτρολογώντας έναν αριθμό που θέλουν να καλέσουν να βλέπουν αν ανήκει στον δικό τους ή σε άλλο πάροχο, προκειμένου να μπορέσουν να εκτιμήσουν τη χρέωση αλλά και να διαχειριστούν καλύτερα τον δωρεάν χρόνο ομιλίας των πακέτων που έχουν επιλέξει.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64100904