O Αντώνης Μακρυδημήτρης ακούγεται ότι θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΣΡ

O Αντώνης Μακρυδημήτρης, ακούγεται ότι θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΣΡ, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο κ. Μακρυδημήτρης, κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή, υπήρξε ένα από τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του πρώην πρωθυπουργού καθώς ήταν σύμβουλός του για ζητήματα δημόσιας διοίκησης ενώ στα βιβλία που έχει γράψει περιλαμβάνεται και ένας “ύμνος” στο πρόσωπο του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή με τον τίτλο: “Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ένα παράδειγμα πολιτικής ηγεσίας”, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το parapolitika.

O Αντώνης Μακρυδημήτρης είναι καθηγητής της Διοικητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (LLM και Phd) με υποτροφία του ΙΚΥ στο London School of Economics and Political Science και στο University College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright διετέλεσε το 1992 επισκέπτης ερευνητής (Research Fellow) στο Πανεπιστήμιο Princeton των ΗΠΑ και στα Πανεπιστήμια Cambridge και Λονδίνου της Αγγλίας.

Όταν δημιουργήθηκε η ΝΕΡΙΤ υπήρξε πρόεδρος της.

Έχει διατελέσει Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα Δημόσιας Διοίκησης (2004-2009), καθώς και μέλος επιτροπών εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ινστιτούτου Διοικητικών Επιστημών, της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του ΟΗΕ και της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Έχει γράψει μελέτες και άρθρα για ζητήματα δημόσιας διοίκησης, δημόσιας πολιτικής, πολιτικής και διοικητικής ιστορίας και κοινωνικής θεωρίας.