Προϋπόθεση ανάπτυξης η "Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη"

Τη διαπίστωση ότι “ένα αξιόπιστο και σύγχρονο σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης συνιστά μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την επιστροφή της Ελλάδας στο δρόμο της οικονομικής προόδου” τεκμηριώνει στην εισήγησή του στην ημερίδα για το ΟΣΔΔΥ ΔΔ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων για την Διοικητική Δικαιοσύνη) το Σεπτέμβριο ο Νικόλαος Κανελλόπουλος, δικηγόρος, πρόεδρος του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη (EPLO).

“Η εύρυθμη λειτουργία του δικαιοδοτικού μηχανισμού συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος, τονώνοντας την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια της Οικονομίας” σημειώνει ο νομικός, προσθέτοντας με έμφαση ότι “η Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη αποτελεί την πιο δυναμική, την πιο σύγχρονη κι αισθητή για κάθε πολίτη έκφανση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας στον ελληνικό δικαιοδοτικό μηχανισμό”.

“Οι εφαρμογές της πληροφορικής και των επικοινωνιών” σημειώνει ο κ. Κανελλόπουλος, “αποτελούν σήμερα τα σημαντικότερα, τα κρισιμότερα, εργαλεία για τον ριζικό εκσυγχρονισμό των υποδομών της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Η αξιοποίησή τους θα συμβάλει αποφασιστικά στην προσαρμογή του συστήματος στις νέες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα”.

Διαβάστε όλη την εισήγηση πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

Η καινοτομία στη Δικαισύνη