Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι διαδηλώσεις κατά του τρίτου μνημονίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας κατά του τρίτου μνημονίου και της ψήφισης του δεύτερου «πακέτου» προαπαιτούμενων μέτρων από τη Βουλή.

Εκτός από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχουν καλέσει η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, στο δρόμο βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών με τον Πανελλήνιο Σύλλογό τους,  διαμαρτυρόμενοι για την επιβολή ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα κάτι που εκτιμούν ότι θα οδηγήσει σε «λουκέτα» και απώλειες θέσεων εργασίας.

Οι ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών βρίσκονται στο Σύνταγμα, όπου σε λίγη ώρα αναμένεται να φτάσει και η πορεία της ΑΔΕΔΥ που είχε προσυγκέντρωση στις 19.30 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και η πορεία του ΠΑΜΕ που είχε αρχικώς συγκέντρωση επίσης στις 19.30 στην Ομόνοια.  Ανάλογα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ έχουν προγραμματισθεί και σε 40 πόλεις της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ βασικό αίτημα της συγκέντρωσης είναι η «ανατροπή του νέου βάρβαρου μνημονίου και όλων των μνημονιακών πολιτικών, η μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους και η προάσπιση της λαϊκής κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και δημοκρατίας».

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια σε όλο το κέντρο της Αθήνας ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί περιμετρικά της Βουλής ακόμη και πάνω στη πλατεία Συντάγματος.