Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα στο Ναύπλιο, υπό έλεγχο σε Μενίδι - Ζάκυνθο

Σε εξέλιξη βρίσκονται δασικές πυρκαγιές στις περιοχές Ασίνη και Λευκάκια στο Ναύπλιο. Τα πύρινα αυτά μέτωπα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα γιατί καίνε μέσα σε κατοικημένες περιοχές και απειλούνται σπίτια.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν 16 οχήματα της Πυροσβεστικής με σαράντα περίπου πυροσβέστες, πολίτες της περιοχής με ψεκαστικά μηχανήματα και υδροφόρες, ενώ ρίψεις νερού κάνουν τέσσερα αεροσκάφη PZL και φτάνουν να συνδράμουν άλλα τρία αεροσκάφη καναντέρ.

Η περιοχή που καίγεται έχει χαμηλή βλάστηση και καλλιέργειες με ελιές.

Αντίθετα, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή των Θρακομακεδόνων στους πρόποδες της Πάρνηθας, και συγκεκριμένα στο Μενίδι.  Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν, επίσης, υδροφόρες και εθελοντές και άλλων δήμων.

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 14:18 για την εκδήλωση πυρκαγιάς στην ύπαιθρο, επί των οδών Γαλήνης και Ιωαννίνων.  Ο δήμαρχος Αχαρνών Γ. Κασσαβός δήλωσε πως η κατάσταση είναι ελέγξιμη. Σύμφωνα με τον κ. Κασσαβό, η άμεση παρέμβαση επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων του δήμου, αλλά και εθελοντών και περιοίκων, αποσόβησε τον κίνδυνο που διέτρεξαν αρχικά κατοικίες κοντά στην εστία της φωτιάς.

Επίσης, υπό έλεγχο πλέον έχει τεθεί και η μεγάλη φωτιά που επί ώρες κατέστρεφε έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Ζακύνθου την Κυριακή. Στάχτη έγινε μεγάλο τμήμα του δάσους στο όρος Σκοπός στο Καλαμάκι . Η πυρκαγιά αφού έκαψε ό,τι βρήκε μπροστά της, πέρασε στην άλλη πλευρά του βουνού στην περιοχή Σεκάνια στο Βασιλικό και τελικά όταν τέθηκε υπό έλεγχο είχε κατακάψει περίπου 650 στρέμματα δασικής έκτασης.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 υδροφόρο ΟΤΑ και 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη. Ο δήμαρχος Ζακύνθου κ. Κολοκοτσάς υποστήριξε ότι οι ενδείξεις που υπάρχουν συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για εμπρησμό καθώς οι εστίες ήταν ταυτόχρονες και πολλές.