Τσίπρας: Όλοι σε επιφυλακή - Καμμένος: Στρατιωτικές περιπολίες σε δάση

Περιπολίες από το στρατό μέσα στα δάση προανήγγειλε, αρχής γενομένης από τις επόμενες ώρες, ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από την Ικαρία και είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι τις τελευταίες ώρες «βλέπουμε πυρκαγιές σε πολλές εστίες» και συμπλήρωσε ότι «είναι πιθανό να έχουμε εμπρησμούς και απόπειρα δημιουργίας φαινομένων του 2007». Κάλεσε και αυτός με τη σειρά του τους πολίτες να βρίσκονται υπό τον συντονισμό της πυροσβεστικής και σε εγρήγορση και ανακοίνωσε ότι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων θα κάνουν περιπολίες στους ορεινούς όγκους.

Υπόνοιες για το πώς ξέσπασαν όλες οι πυρκαγιές μαζί άφησε και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, λέγοντας ότι «αυτό που βλέπω μοιάζει να είναι υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας». Η Περιφέρεια Αττικής έχει, ήδη, τεθεί σε συναγερμό, συμμετέχει με υδροφόρες στα πύρινα μέτωπα της Αττικής και έχει θέσει σε ύψιστη ετοιμότητα το προσωπικό.

Νωρίτερα το μεσημέρι, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέβη στο Πεντάγωνο όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εστιών πυρκαγιάς μέχρι εκείνη τη στιγμή από τον Υφυπουργό Άμυνας Νίκο Τόσκα και από τον Αναπληρωτή Υπουργό Κώστα Ήσυχο.

Μετά την ενημέρωση ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Χρειάζεται επιφυλακή και γι’ αυτό σε ό,τι αφορά και την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων το επόμενο 24ωρο, συνεπώς πέρα από την προσπάθεια που αυτή τη στιγμή καταβάλλουν οι δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, για την κατάσβεση των μετώπων της φωτιάς, θα υπάρξει ειδική σύσκεψη με την παρουσία μου το βράδυ ή αργά το απόγευμα, προκειμένου να δούμε και το θέμα των περιπόλων για την πρόληψη».

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης ενώ παρών ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο οποίος ήταν και αυτός που επισήμως κατέθεσε το αίτημα για εναέρια συνδρομή από Γαλλία και Ιταλία άμεσα αλλά και από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί το Νοσοκομείο «Σωτηρία» για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

* Φωτογραφία από INTIME