Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του επιχειρηματία Άγγελου Μεταξά

Ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα άσκησε σε βάρος του επιχειρηματία Άγγελου Μεταξά, η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη ενώ παράλληλα εκδόθηκε και ένταλμα για τη σύλληψή του από τις αρμόδιες αρχές.

Η υπόθεση αφορά στη δικογραφία για 10,5 εκατ. ευρώ τα οποία εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του, μετά από ελέγχους της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ. Ειδικότερα, ο Άγγελος Μεταξάς, γόνος της γνωστής οικογενείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας αλκοολούχων ποτών, διώκεται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Παράλληλα, σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς ενώ οι αρχές επιχείρησαν να τον συλλάβουν, δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν στο σπίτι του, παρά τις πληροφορίες ότι βρισκόταν στην Ελλάδα. Πλέον, το ένταλμα αναμένεται να γίνει διεθνές, ενώ η εισαγγελέας εξέδωσε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του κατηγορουμένου από τη χώρα.

Σε ό,τι αφορά τώρα τον Άγγελο Μεταξά, ο οποίος για τις ελληνικές αρχές θεωρείται και επίσημα καταζητούμενος, φέρεται να εμπλέκεται σε ένα δαιδαλώδες πλέγμα off shore εταιριών πίσω από λογαριασμό ύψους 550 εκατ. ευρώ στην HSBC της Γενεύης με φερόμενη διαχειρίστρια την Μαρία Παντελή. Εμφανίζεται, μάλιστα, ως διαχειριστής της εταιρίας SUNFLOWERS CORPORATE LTD μαζί με τον επίσης εμπλεκόμενο από τη λίστα Λαγκάρντ, Σάμπι Μιονί.

Μετά την άσκηση της δίωξης η δικογραφία για τα 10,5 εκατ. ευρώ βρίσκεται ήδη στα χέρια του ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται και δεύτερη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον ίδιο επιχειρηματία. Η δεύτερη δικογραφία αφορά επιπλέον κεφάλαια ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ.