Νέα μαζική συγκέντρωση του «Μένουμε Ευρώπη»

Χιλιάδες κόσμου έχει συγκεντρωθεί μπροστά στη Βουλή και συμμετέχει σε νέο συλλαλητήριο με κεντρικό σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη».Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στη λεωφόρο Αμαλίας.

Λίγο νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία περίπου 100 αντιεξουσιαστές, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της Ευρώπης και του Μνημονίου. Οι ομάδες αυτές απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ προς την οδό Πανεπιστημίου χωρίς να προκληθούν τελικά προβλήματα.

Οι διαδηλωτές κρέμασαν μια τεράστια ελληνική σημαία στη Βουλή. Σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, άνδρες των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνιση στη Βουλή όταν απειλήθηκαν επεισόδια ανάμεσα στις δύο πορείες και στη συνέχεια ολιγομελείς ομάδες αστυνομικών πήραν θέση στις σκάλες που οδηγούν προς το περιστύλιο της Βουλής αποτρέποντας τους διαδηλωτές από το να ανέβουν στο σημείο, όπως έγινε την προηγούμενη Πέμπτη κατά τη διάρκεια της ανάλογης συγκέντρωσης αλλά και την Κυριακή κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε με κεντρικό σύνθημα κατά της λήψης νέων μέτρων λιτότητας.