Χιλιάδες στο συλλαλητήριο κατά του «μονοδρόμου της λιτότητας» στο Σύνταγμα

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχε στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα τον τερματισμό του «μονοδρόμου της λιτότητας». Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών με συνθήματα για «Διαγραφή του χρέους», «Πολιτική αλλαγή στην Ευρώπη» «Άμεση επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων» αλλά και έξοδο από ΕΕ και ευρώ.Με δήλωση του στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης κάλεσε την κυβέρνηση να μην υποκύψει και να μην κάνει ούτε ένα βήμα από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Η θέληση του λαού είναι να μη δεχθεί και άλλη λιτότητα ούτε άλλο μνημόνιο, είπε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα ή να δεχθεί συμφωνία που δεν θα είναι συμβατή με τις προεκλογικές της εξαγγελίες.Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση απηύθυνε και ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας στην ανακοίνωσή του ότι «η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, η αξιοπρέπεια δεν παζαρεύεται».

«Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, ο ελληνικός λαός αλλά και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης, δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στον δήθεν μονόδρομο της λιτότητας, μήνυμα αντίστασης στους εκβιασμούς και στην καλλιέργεια κλίματος φόβου. Αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας και το για μέλλον των παιδιών μας. Παλεύουμε για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των συνδικάτων την Κυριακή 21/06 στις 19:30 στο Σύνταγμα, παραμένουμε ακλόνητοι στη μάχη για τον τερματισμό της λιτότητας και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας της χώρας» αναφέρεται στην ανακοίνωση που καταλήγει με το σύνθημα: «Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση, παραμένουμε ακλόνητοι στη μάχη για τον τερματισμό της λιτότητας και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας της χώρας».