Βασάνισαν μέχρι θανάτου ηλικιωμένο ρακοσυλλέκτη για να τον ληστέψουν

Προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς για να πείσουν έναν ηλικιωμένο ρακοσυλλέκτη να τους δεχτεί στο σπίτι του στα Σπάτα και να τους ακολουθήσει στο θάνατό του, όπως τελικά αποδείχτηκε, στην προσπάθειά τους να τον ληστέψουν.  Δύο άνδρες, ηλικίας 46 και 50 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν την Τρίτη από την αστυνομία, έπεισαν τον 81χρονο ρακοσυλλέκτη τη Δευτέρα να τους ακολουθήσει, και τον  μετέφεραν στην εξοχική κατοικία του ενός όπου τον έδεσαν και τον χτύπησαν προκειμένου να μάθουν πού είχε κρυμμένα χρήματα στο σπίτι του, όπως είχαν πληροφορηθεί.

Το περιστατικό έγινε στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας. Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του και όταν κατάλαβαν ότι είχε πεθάνει, αφού πρώτα τον χτύπησαν πολλές φορές με τέηζερ για να πιστοποιήσουν το θάνατό του, τον εγκατέλειψαν στο πάτωμα και αναχώρησαν από το εξοχικό. Μετέβησαν στην οικία του θύματος στα Σπάτα, προκειμένου να ερευνήσουν τους χώρους για να βρουν το ποσό, που πίστευαν ότι είχε κρυμμένο.

Την ώρα που ερευνούσαν την οικία, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάτων έφθασαν επί τόπου, αναζητώντας το θύμα, μετά από καταγγελία για εξαφάνισή του από μία γειτόνισσα. Εντόπισαν τους δράστες στην αυλή, όπου είχαν κρυφτεί και τους προσήγαγαν στο Τμήμα.

Οι δύο άνδρες ομολόγησαν τις πράξεις τους και οι αστυνομικοί μετέβησαν με τον 46χρονο στην εξοχική του κατοικία στους Αγίους Θεοδώρους, όπου βρέθηκε δολοφονημένος ο 81χρονος. Από τις έρευνες που έγιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του 46χρονου δύο πιστόλια, μία καραμπίνα και πλήθος φυσιγγίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα, εντός των ορίων του αυτοφώρου, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Ο ένας εξ αυτών είναι πρώην αστυνομικός και ο δεύτερος δημοτικός υπάλληλος.