Ελεύθερος ο Πάνος Ευσταθίου καταβάλλοντας 1 εκατ. ευρώ

Ο μεσάζων όπλων Πάνος Ευσταθίου, αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή του όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφού πρώτα κατέβαλε σήμερα το πρωί  το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ σε λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο Ευσταθίου που ήταν κατηγορούμενος για παράνομες πληρωμές (μίζες) στο πλαίσιο της αγοράς των θωρακισμένων αρμάτων μάχης Leopard, αφού απολογήθηκε στον ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, κατέβαλλε το ποσό των 965.748,57 ευρώ, ποσό που σύμφωνα με το κατηγορητήριο  αποτελούσε «δώρο» προς τον απόστρατο συνταγματάρχη Παν. Κατσή.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Μιχ. Δημητρακόπουλο, ο Ευσταθίου αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή σε παράνομες πληρωμές για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και, όπως αναφέρει σε δήλωση του ο δικηγόρος: «Το ποσόν των 965.748,57 ευρώ, που είχε καταθέσει σε ανύποπτο χρόνο στον συγκατηγορούμενο του κ. Παναγιώτη Κατσή, αφορούσε εκπλήρωση ηθικής υποχρέωσης προς αυτόν, γιατί τον θεωρούσε σαν γιο του και τον προόριζε ως διάδοχο της εταιρείας του. Επειδή όμως, είναι ορατός ο κίνδυνος να θεωρηθεί εσφαλμένα ότι το ως άνω ποσό υπέκρυπτε μη σύννομη πληρωμή, ο κ. Πάνος Ευσταθίου σήμερα κατέβαλε το ισόποσο (965.748,57 ευρώ) σε λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου. Πρόθεση του κ. Ευσταθίου είναι να αποκαταστήσει μέχρι τελευταίου ευρώ την ζημιά που προκλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο και να συμβάλει στη διαλεύκανση της υποθέσεως».