Δίκη Χρυσής Αυγής: Επανέρχεται... μαζί με τις Πανελλήνιες!

Στο κατακόρυφο έχει φτάσει η αγωνία μαθητών και γονιών του Κορυδαλλού για το τι θα γίνει με την εξεταστική περίοδο που ξεκινά την Παρασκευή, μαζί με την επανάληψη της δίκης της Χρυσής Αυγής, δεδομένης της άμεσης γειτνίασης των φυλακών – όπου διεξάγεται η δίκη – με μεγάλο σχολικό συγκρότημα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης είναι ανάστατη αφού η κυβέρνηση εξακολουθεί να μη δίνει έστω και προσωρινή λύση στο αίτημα για μεταφορά του χώρου διεξαγωγής της δίκης, ενώ παραμένει η επαπειλούμενη πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να μεταφέρει τα εξεταστικά κέντρα του Κορυδαλλού σε άλλους δήμους με εύλογες αρνητικές συνέπειες για τα παιδιά.

Μέχρι στιγμής υπάρχει η διαβεβαίωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου για μεταφορά της δίκης σε άλλη αίθουσα από το Σεπτέμβριο και για εύρεση προσωρινής λύσης, καθώς και η δήλωση της προέδρου του δικαστηρίου για μεταφορά της διαδικασίας εκτός Κορυδαλλού.
Πάντως, ο Δήμος Κορυδαλλού, μαζί με την Αντιπεριφέρεια Πειραιά, τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) θα προχωρήσουν σε κατάθεση σχετικού κοινού αιτήματος προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης.