Υπονοούμενα που ρίχνουν βαριές σκιές σε πρόσωπα-κλειδιά του κυβερνητικού και κομματικού μηχανισμού άφησε χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου, προκαλώντας αμηχανία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να απαντήσει με ένα «ναι» ή ένα «όχι» στην ερώτηση εάν ο μηχανισμός της N.Δ. έκανε χρήση προϊόντων υποκλοπής. Οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι τα υπονοούμενα του κ. Γ. Παπανδρέου δεν ήταν ρητορικές κορόνες, αλλά έχουν στόχο να ανοίξουν νέους δρόμους στη διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών. Πάντως, ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ως παραμύθια τα οποία αφηγείται, αλλά πιστεύει κιόλας. Τώρα πού είναι το παραμύθι και ποια είναι η πραγματικότητα ελπίζουν κάποια ημέρα να μάθουν και οι πολίτες.
ΜΕΣΑ ΣΕ αυτό το κλίμα ήλθαν και οι πύραυλοι του Γ. Ζορμπά, ο οποίος μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής άφησε αιχμές εναντίον του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας για την περίφημη αγορά των F-16. Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει την έρευνα για τις διαδικασίες αυτής της αγοράς από τη νέα του θέση, καθώς τοποθετείται επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
KATA TA ΑΛΛΑ, η Κομισιόν αποφάσισε να κατηγορήσει ευθέως και δημοσίως τις ευρωπαϊκές τράπεζες ότι «γδέρνουν» τους πελάτες τους με αθέμιτες πρακτικές. Κάτι που γνωρίζουν καλά όσοι Έλληνες αναγκάστηκαν να πάρουν καταναλωτικά δάνεια ή να κάνουν ανάληψη μετρητών με πιστωτική κάρτα. Έτσι, ανοίγει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο η συζήτηση για τις πρακτικές τών τραπεζών με τις οποίες εξασφαλίζουν υπερκέρδη.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ και άλλα καλά νέα που αφορούν δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους, οι οποίοι δεν είχαν υπαχθεί στον Νόμο Παυλόπουλου. Μία απόφαση του Εφετείου δίνει το πράσινο φως για την αποκατάσταση τουλάχιστον 50.000 συμβασιούχων, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς νομικών οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση.
AKOMA MIA Ευρωπαία ηγέτις – και μάλιστα Συντηρητική – η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συνεχάρη χθες τον Ρομάνο Πρόντι για τη νίκη του. Αντλώντας… δύναμη από τους δύο καλούς «μακρινούς» φίλους του, τον Αμερικανό πρόεδρο και τον Βρετανό πρωθυπουργό, οι οποίοι περιμένουν «να ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία» προκειμένου να συγχαρούν «τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας», ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιμένει να αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα καταγγέλλοντας «εκτεταμένη νοθεία»…
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “