H ιστορία με τον βάτραχο και τον σκορπιό είναι γνωστή: ο σκορπιός κέντρισε τον βάτραχο που τον βοηθά να περάσει το ποτάμι αδιαφορώντας εάν πνιγούν και οι δύο. Μια ιστορία που πάει γάντι στη στάση της Άγκυρας διαχρονικά.
Τώρα οι στρατηγοί που – όπως εκτιμά η Κομισιόν – έχουν πάρει ξανά το πάνω χέρι προκαλούν και πάλι την Αθήνα και δείχνουν να αγνοούν ότι αυτή η στάση μπορεί να κοστίσει στην Τουρκία στον δρόμο που επιχειρεί να ανοίξει για την Ευρώπη. Μέχρι και την ώρα της κηδείας του άτυχου πιλότου – που έγινε μέσα σε βαρύ πένθος χθες το πρωί στα Χανιά – δύο τουρκικοί σχηματισμοί με 4 οπλισμένα αεροσκάφη ο καθένας πετούσαν μεταξύ Χίου και Λέσβου. H ελληνική κυβέρνηση δεν κρύβει την ανησυχία της με τις κλιμακούμενες προκλήσεις και φοβάται ενδεχόμενη προβοκάτσια στο Αιγαίο. Ανήσυχη, ωστόσο, με τα πισωγυρίσματα της Τουρκίας είναι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία σύμφωνα με έκθεσή της, που δημοσιεύουν σήμερα «TA NEA», διαπιστώνει ότι η γειτονική μας χώρας εγκατέλειψε τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό και εμφανίζει όλο και λιγότερο ενδιαφέρον για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ μέτωπο τώρα, οι ΔΕΚΟ και οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες του διοικητή της Εθνικής κ. T. Αράπογλου στην Τουρκία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των ενδιαφερόντων της κυβέρνησης. Ο περίφημος νόμος για τη λεγόμενη εξυγίανση των ΔΕΚΟ μπαίνει οριστικά στο ράφι εν όψει του πολιτικού κόστους που θα επέφεραν οι περικοπές μισθών και επιδομάτων των υπαλλήλων. Παράλληλα η πολυσυζητημένη αγορά της τουρκικής τράπεζας από την Εθνική είναι μετέωρη, καθώς το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για σκάνδαλο ενώ και ο ίδιος ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος κ. Γκαργκάνας διατηρεί επιφυλάξεις για την εξαγορά.
ΑΛΛΑ KAI H κατάσταση στα Πανεπιστήμια εξελίσσεται σε πολύ μεγάλο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση. Οι Σχολές που βρίσκονται υπό κατάληψη έφθασαν τις 190 και η υπουργός Παιδείας κατηγορεί τους καθηγητές ότι τις υποκινούν. Φαύλος κύκλος δηλαδή, που αν συνεχιστεί θα την πληρώσουν πάλι οι φοιτητές και η εξεταστική περίοδος.
EINAI MIA ΑΠΟ ΤΙΣ σκηνές που καταγράφηκαν στη Χαντίθα του Ιράκ, τον Νοέμβριο του 2005, λίγο μετά την επίθεση Αμερικανών πεζοναυτών που προκάλεσε τον θάνατο σε τουλάχιστον 24 Ιρακινούς. Ο θάνατός τους έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο Ιράκ αλλά και σε όλο τον αραβικό κόσμο… Τιμωρίες προανήγγειλε και ο Τζορτζ Μπους, αν υπάρξουν αποδείξεις για την ευθύνη Αμερικανών πεζοναυτών
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “