Πήρε πίσω άρον άρον το αθλητικό νομοσχέδιο

Την πρώτη μεγάλη της κοινοβουλευτική ήττα υπέστη η κυβέρνηση χθες. Αναγκάστηκε να πάρει άρον άρον πίσω το νομοσχέδιο, το οποίο έθετε νέους κανόνες για την εκλογή των ηγεσιών των αθλητικών ομοσπονδιών.

Έτσι, εκτός απροόπτου, στις 2 Οκτωβρίου θα εκλεγεί και πάλι για τέσσερα χρόνια η σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ. Είναι προφανές ότι η παρέμβαση του προέδρου της ΦΙΦΑ ήταν καταλυτική, αφού απείλησε με αποκλεισμό της χώρας μας από μεγάλες διοργανώσεις αν ψηφιζόταν αυτό το νομοσχέδιο.

Και σαν μην έφθανε αυτό, όσα είπε ο κ. Π. Ψωμιαδης τις τελευταίες ημέρες για τους Αλβανούς, με κορυφαίο το περί «μιασμάτων», και η θύελλα αντιδράσεων που ακολούθησε – χθες μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων έκαναν κατάληψη στο νομαρχιακό μέγαρο στη Θεσσαλονίκη – αναγκάζουν τους κομματικούς αξιωματούχους της N.Δ. να ματαιώσουν τις παραδοσιακές φιέστες κατά την υποδοχή του Πρωθυπουργού σήμερα στην πόλη. Και αυτό είναι προφανές ότι γίνεται για μην εκφωνήσει λόγο – όπως συνηθίζεται – ο νομάρχης Θεσσαλονίκης στο αεροδρόμιο και γίνει εμφανής η αντίθεση μεταξύ του ακραίου δεξιού νομάρχη με το κοινωνικό κέντρο που ευαγγελίζεται η N.Δ.

Τα μεγάλα προβλήματα ωστόσο της κυβέρνησης είναι αυτά που παραμένουν άλυτα παρά τους προεκλογικούς όρκους για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Κορυφαίο παράδειγμα, τα ράντζα που ζουν και βασιλεύουν στα μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Θα προλάβει άραγε η κυβέρνηση να τα έχει εξαφανίσει μέχρι τον Μάρτιο, όπως έχει υποσχεθεί;

Στο ΠΑΣΟΚ, τώρα, η σημερινή συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Κώστα Σημιτη δημιουργεί αισιοδοξία για την άρση των πολλών παρεξηγήσεων που έχουν προκληθεί τους τελευταίους μήνες. Χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνεδρίαση των συντονιστών επέκρινε με δριμύτητα την κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε ανύπαρκτη.

Κατά τα άλλα, κάθε ημέρα προκύπτει και ένας νέος λόγος που αναγκάζει τους πολίτες να βάλουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Στο τέλος του χρόνου εκατοντάδες χιλιάδες κάτοχοι αυτοκινήτων που είναι ασφαλισμένοι σε μικρές εταιρείες θα κληθούν να πληρώσουν αυξήσεις στα ασφάλιστρα από 7% έως 15%. Μικρότερες πάντως θα είναι οι αυξήσεις στις μεγάλες εταιρείες, οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν το 4%.

H φρίκη δεν γνωρίζει σύνορα. Νέα τρομοκρατική επίθεση με τη σφραγίδα της Αλ Κάιντα πραγματοποιήθηκε χθες στην Ινδονησία. Εννέα Ινδονήσιοι έχασαν τη ζωή τους και πολλές δεκάδες τραυματίστηκαν όταν εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά στην πρεσβεία της Αυστραλίας στην Τζακάρτα

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “