Αντίπαλος του Μεϊμαράκη τα λευκά

Τα λευκά ψηφοδέλτια είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην ψηφοφορία για την ανάδειξη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί το Σάββατο 28 Απριλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Μετά την απόφαση του κ. Β. Μιχαλολιάκου να αποσυρθεί από την κούρσα, στη Ρηγίλλης ανησυχούν ότι η όποια δυσαρέσκεια υπάρχει για τον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη αλλά για τους χειρισμούς του κ. Κ. Καραμανλή θα εκφραστεί με τα λευκά ψηφοδέλτια. «Αν τα λευκά ξεπεράσουν τα 100 σε ένα σώμα 450 ανθρώπων, τότε θα υπάρξει πρόβλημα και ο νέος γραμματέας θα είναι τραυματισμένος. Ίσως θα ήταν καλύτερα να έχει έναν αδύναμο αντίπαλο παρά να υπάρξουν πολλά λευκά», λένε τώρα κορυφαία στελέχη. Πάντως δεν αποκλείεται μέχρι την τελευταία στιγμή να εμφανιστεί και δεύτερη υποψηφιότητα. Ήδη ακούγονται τα ονόματα των κ.κ. Β. Πολύδωρα, Θ. Κασσίμη και Γ. Βλάχου.

Την ίδια ώρα αυξάνονται καθημερινά οι βουλευτές και τα στελέχη που επιθυμούν να καταλάβουν μία από τις 12 θέσεις των εκλεγμένων μελών του Πολιτικού Συμβουλίου. Ο κ. Κ. Καραμανλής αντελήφθη εγκαίρως ότι θα υπάρξει συνωστισμός υποψηφίων και διαχώρισε τη θέση του. Διεμήνυσε προς όλους ότι δεν σκοπεύει να κατεβάσει λίστα με εκλεκτούς. Άλλωστε, όπως επισημαίνουν οι συνεργάτες του, όποιοι κι αν εκλεγούν στην πλειοψηφία τους θα είναι δικοί του άνθρωποι.

Σίγουροι υποψήφιοι θεωρούνται μέχρι στιγμής οι κ.κ. Μ. Λιάπης, Άρ. Σπηλιωτόπουλος, ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ν.Δ. κ. Γ. Τουσιάκης, ο υπεύθυνος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση κ. Π. Γιαννόπουλος, ένας εκπρόσωπος της ομάδας των λεγόμενων «νέων βουλευτών» και ένας από την ομάδα των λεγόμενων «λοχαγών». Πολύ πιθανό θεωρείται να είναι υποψήφιος και ο κ. Στ. Δήμας, αλλά έως τώρα δεν έχει γνωστοποιήσει επισήμως την πρόθεσή του. Ακόμη, πολλοί θεωρούν σίγουρο ότι θα θέσει υποψηφιότητα και ο κ. Β. Μιχαλολιάκος.

Το νέο όργανο, σύμφωνα με την ποσόστωση του 30%, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 4 γυναίκες. Πέραν της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία όλοι αναμένουν να εκλεγεί πρώτη, υποψήφιες θα είναι και οι κ.κ. Μαριέττα Γιαννάκου, Φάνη Πετραλιά, Τόνια Κανελλοπούλου και Μερόπη Καλδή.

Πάντως, ο κ. Κ. Καραμανλής, όπως επισημαίνει στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τους συνεργάτες του, δεν επιθυμεί πλέον να ασχοληθεί με εσωκομματικά ζητήματα: «Αυτός ο κύκλος έκλεισε, δεν χρειάζεται να μιλάμε άλλο για ψηφοφορίες, ρόλους και αξιώματα» τονίζει χαρακτηριστικά. Τώρα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιθυμεί τους δυο μήνες που λειτουργεί ακόμη η Ολομέλεια της Βουλής να ρίξει το βάρος στο Κοινοβούλιο. Παράλληλα αναζητεί από τώρα τρόπους για να επιτύχει η κομματική δραστηριότητα τη θερινή περίοδο. Και αυτό γιατί τα δύο τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί ότι η Ν.Δ…. πάει διακοπές από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα, όπως χαρακτηριστικά λέει ένας παλιός βουλευτής «να χάνει μέσα στη ραστώνη τα όποια πλεονεκτήματα έχει εξασφαλίσει μέχρι τότε και το φθινόπωρο να ξεκινάει πάλι από μηδέν».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “