Και προανήγγειλε μια συναρπαστική χρονιά.

Πρόωρες εκλογές «γιοκ». Το ξεκαθάρισε χθες ο Πρωθυπουργός προκαλώντας μεγάλη ανακούφιση στην ηγεσία της Ν.Δ., η οποία μολονότι οι δημοσκοπήσεις την ευνοούν ξορκίζει την πρόωρη προσφυγή στην κάλπη.

Θα ρωτήσετε γιατί; Μα, φοβούνται μήπως το φρούτο του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ακόμη τόσο ώριμο ώστε να πέσει από το δένδρο.
Δεν αισθάνθηκαν βέβαια την ίδια ανακούφιση και κάποιοι εσωκομματικοί αντίπαλοι του κ. Κ. Σημίτη, οι οποίοι προέβλεπαν ραγδαίες εξελίξεις και αλλαγή του πολιτικού σκηνικού – με άλλα λόγια: βίαιη πτώση της κυβέρνησης και ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Ο Πρωθυπουργός όχι μόνο δεν φαίνεται διατεθειμένος να στήσει κάλπες, αλλά προαναγγέλλει ότι μας περιμένει μια συναρπαστική χρονιά. Τώρα αν θα είναι συναρπαστική για εκείνον ή για εμάς, αυτό δεν μας το αποκάλυψε.

Όλα αυτά τα είπε ο κ. Σημίτης κόβοντας – ετεροχρονισμένα – την πίτα του ΠΑΣΟΚ. Θα πείτε, τα πάντα με καθυστέρηση γίνονται στο κυβερνών κόμμα. Αίφνης, ας πούμε, η κυβέρνηση… ανακάλυψε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και πρέπει να μπει μια τάξη. Κήρυξε μάλιστα και την έναρξη διαλόγου για τη δημοσιογραφική δεοντολογία! Ακόμη και να σταματήσουν οι μετρήσεις τηλεθέασης στα δελτία ειδήσεων και τις πολιτικές εκπομπές μελετούν. Αν και αυτό το τελευταίο θυμίζει λίγο το… πονάει χέρι, κόβει χέρι, εν τούτοις δεν υπάρχει κανείς που να διαφωνεί ότι επιτέλους πρέπει να μπει μια τάξη στο θολό – εδώ και χρόνια – ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Γιατί όμως το θυμήθηκαν τώρα; Επειδή εθίγη το πρόσωπο του Προέδρου; Όταν απλοί πολίτες διασύρονται, πού είναι η ευαισθησία της Πολιτείας; Ας είναι. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Αντίθετα, οι Αμερικανοί ζητούν τα πάντα εδώ και τώρα. Έως τις αρχές του καλοκαιριού ζητούν στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας φακέλωμα όλων ανεξαιρέτως των Ευρωπαίων πολιτών. Και, βεβαίως, πλήρη πρόσβαση όχι μόνο σε όλους αυτούς τους φακέλους, αλλά και στο τραπεζικό απόρρητο των Ευρωπαίων πολιτών. Όχι παίζουμε…

Αν έχετε την απορία τι λέει η Ν.Δ. για όλα αυτά που συμβαίνουν εντός και εκτός της χώρας, θα πρέπει να περιμένετε. Ο κ. Κ. Καραμανλής βρίσκεται στο Λονδίνο. Συναντά εφοπλιστές και στελέχη του συντηρητικού κόμματος και κάνει επισκέψεις στο Βρετανικό Μουσείο. Από το Λονδίνο πηγαίνει στο Εδιμβούργο και επιστρέφει… χαλαρά στην Αθήνα, την Πέμπτη. Είπαμε, βιασύνη και ανησυχία δεν υπάρχουν στη Ρηγίλλης. Οι εκλογές απομακρύνθηκαν και ώσπου να γίνουν έχει ο Θεός…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “