Μήνυμα του Πρωθυπουργού σε υπουργούς και στελέχη

Φρένο σε υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να βάλει ο Πρωθυπουργός για να μην αρχίσουν από τώρα τους πανηγυρισμούς και τις δηλώσεις περί αλλαγής του πολιτικού κλίματος μετά την μεγάλη επιτυχία των διωκτικών αρχών.

«Δεν θέλω πολιτική εκμετάλλευση, θέλω να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με μέθοδο και αποτελεσματικότητα», διαμήνυσε χθες προς κάθε κατεύθυνση ο κ. Κ. Σημίτης κατά τη σύσκεψη του λεγόμενου «πρωινού καφέ». Και όλως παραδόξως μέχρι στιγμής στο ΠΑΣΟΚ όλοι βρίσκονται εντός γραμμής. Μέχρι πότε; Θα δείξει.

Αντιστρόφως ανάλογα είναι τα πράγματα στην Ν.Δ. που η κατήφεια βρήκε ξανά το γνώριμο στέκι της στην οδό Ρηγίλλης. Χθες ο κ. Κ. Καραμανλής προσπάθησε να αφήσει πίσω του τις δηλώσεις των αρμοδίων και αναρμοδίων επιτελών του που εξέθεσαν το κόμμα και να πάρει πάνω του το παιχνίδι προκειμένου να αλλάξει τις δυσμενείς εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από την αρχική στάση του κόμματός του. Και αυτό το βαρύ κλίμα δεν τους αφήνει στην Ν.Δ. να χαρούν με την πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα κ. Δ. Παπαγγελόπουλου να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση της πολύκροτης λιβεριανής εταιρείας Mayo. Μια πρόταση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Κ. Λαλιώτη.

Όσο για τις έρευνες προχωρούν με ταχύτητα. Και οι πιο αισιόδοξοι πριν από 20 ημέρες δεν περίμεναν ότι θα ξετυλιχθεί τόσο σύντομα το κουβάρι της τρομοκρατίας. Δηλαδή έτσι και μιλούσε λίγο και ο Γιωτόπουλος η υπόθεση ήδη θα είχε κλείσει. Η σιωπή του αρχηγού άλλωστε είναι και το μόνο ουσιαστικό εμπόδιο αυτή την ώρα των διωκτικών αρχών καθώς δυσκολεύονται να συνθέσουν τα στοιχεία και να προχωρήσουν στις συλλήψεις και των άλλων στελεχών της πρώτης γενιάς. Πάντως, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης λένε πως ακόμη και έτσι θα καταφέρουν να βρουν την άκρη και να κλείσουν τον κύκλο σε σχετικά σύντομο χρόνο.

Ο κ. Κ. Καραμανλής ενημερώνεται από τον κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και ύστερα εκφράζει την ικανοποίησή του και συγχαίρει την ΕΛ.ΑΣ. Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “