Ενώ βελτιώνεται η εικόνα της κυβέρνησης

Ο βασικός στόχος των διωκτικών αρχών είναι πλέον ένας και ακούει στο όνομα «Σαρδανάπαλος».

Αυτό είναι το ψευδώνυμο του υπαρχηγού και συνιδρυτή της οργάνωσης, ο οποίος βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής σε μία προσπάθεια να βρεθούν στοιχεία που θα τον οδηγήσουν στον εισαγγελέα, πλάι πλάι με τον αρχηγό Γιωτόπουλο. Αν τις επόμενες εβδομάδες οι αρχές καταφέρουν να φθάσουν στη σύλληψή του, τότε από την ιστορική ιδρυτική ομάδα θα λείπει μόνο η μυστηριώδης γυναίκα για να ολοκληρωθεί το παζλ της πεντάδας.

Και ενώ ο ένας μετά τον άλλο κορυφαία, μεσαία και χαμηλόβαθμα στελέχη της 17 Νοέμβρη συλλαμβάνονται με πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα επαγγελματισμό της Αστυνομίας, ήδη η κυβέρνηση αρχίζει να εισπράττει τα πρώτα κέρδη. Η εικόνα της βελτιώνεται σταθερά και αυτό καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται. Τι προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία; Κατ’ αρχήν, ο κ. Κ. Σημίτης παίρνει ξανά την πρώτη θέση στο ερώτημα «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός». Η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων στην πρόθεση ψήφου μειώνεται σχεδόν στο μισό, όπως μικραίνει υπέρ του ΠΑΣΟΚ η ψαλίδα και στη λεγόμενη παράσταση νίκης.

Όλα αυτά τα γνωρίζουν στη Ν.Δ. και καθώς η αυτοπεποίθηση δεν είναι το δυνατό σημείο των επιτελών του κ. Κ. Καραμανλή, στη Ρηγίλλης υπάρχει μεγάλη αγωνία. Χθες, σε μία προσπάθεια να στρέψουν, έστω για λίγο, τους προβολείς της δημοσιότητας πάνω τους, αποφάσισαν να κλείσουν ένα ζήτημα που ταλανίζει το κόμμα εδώ και καιρό. Κατέληξαν, επιτέλους, στον υποψήφιο για την Υπερνομαρχία Αττικής. Έτσι, μετά τις τέσσερις συνολικά αρνήσεις που δέχθηκαν από στελέχη της Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτήν τη θέση προτείνουν τον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Τζαννετάκο, ο οποίος επίσης δεν προέρχεται από τον δικό τους πολιτικό χώρο και μία περίοδο στήριξε ενεργά τον Κώστα Σημίτη. Η δυσφορία βουλευτών και στελεχών γι’ αυτή την επιλογή ήταν εμφανής από την πρώτη στιγμή και όλα δείχνουν ότι αυτή η ιστορία θα έχει ζουμερή συνέχεια.

Πώς είπες ότι κρατούσε το όπλο, Μιχάλη; Το θέμα του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν η αγροτική πολιτική, αυτό που κυριάρχησε ωστόσο στη συζήτηση μεταξύ των υπουργών ήταν η τρομοκρατία…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “